Elämäntaparemontti

Aloitin pari viikkoa sitten elämäntaparemontin: lopetin lakujen syönnin. Joo, joo, älkää naurako. Lääkäri sanoi että kohonnut verenpaineeni johtuu ilmeisesti ylettömästä lakujen syönnistä. Lakumässäily saattaa kuulemma näkyä jopa pari viikkoa verenpainetuloksissa, ja minulla lakut ovat kuuluneet päivittäiseen ravintoaineympyrään, muodostaneet siitä ehkä viidenneksen.

Suosikkilakuni on Kouvolan laku. Siinä on hyvä, jämäkkä suutuntuma, ja maku ei ole liian imelä. Toiseksi parasta on Kauralaku. Mutta nyt tämä päivittäinen lakumässäily on ollut loppu jo kaksi viikkoa. Ihmeen helposti on mennyt. Tosin olen korvannut lakut laskiaispullilla ja suklaalla. Eläissäni en ole syönyt niin paljon laskiaispullia, nam. Ja R-kioskilla on Royal-suklaat tarjouksessa; kolme kahdella eurolla. Keksin että minunhan täytyy tietysti syödä Royal-suklaata, kun on Queen-pipo päässä, absolutely, indeed.

Huijaan itseäni että tässä nyt on käynnissä sellainen siirtymäkausi. Elimistö ihmettelee, missä lakut ovat. Hetken päästä voin/yritän vähentää muuta herkuttelua. Ainakin laskiaispullat poistuvat ruokavaliosta, kun ne poistuvat kaupoista ja kahviloista. Mitäs sinne tulee tilalle? Varmaan pääsiäispashat ja mämmit.

Tein myös kotikuntotestin ja läpäisin sen. Katsoin sellaista brittiläistä tv-ohjelmaa kuin Kuntoilun salat, vai mikä sen nimi nyt oli. Siinä oli hyvä kuntotesti. Alle 55-vuotiaan pitää pystyä nousta tuolilta ylös (kädet ristissä edessä) kymmenen kertaa alle 15 sekunnissa. Minulta meni 10-11 sekuntia.

Siinä oli toinenkin testi: kolmen minuuttia porrasaskellusta, syke pitäisi olla alle 115. En tehnyt sitä testiä, kun en löydä sykettä.

Flunssa vaivasi monta viikkoa, nyt olen antibioottikuurilla ja flunssa helpottanut. Mutta kaikkinainen urheilu on ollut pannassa monta viikkoa. Se on harmittanut ja tehnyt olon tunkkaiseksi. Nyt olen voinut aloittaa jälleen sauvakävelyn. Tuntuu hyvältä.

Teen aina saman kierroksen. Pysähdyn matkan varrella kahdessa kohtaa. Erään puun luona. Istun selkä sen runkoa vasten ja lasken viiteenkymmeneen. Puun luona teen myös vartalon kiertoja ja kesäkaudella lankutan. Nyt täytyy lankuttaa kotona.

Seuraava stoppi on vatsapenkillä. Siellä teen vatsalihakset.

Lankutus on kyllä ihme homma. Mittaan kännykästä ajan. Minuutti pitäisi pysyä lankussa. Juuri ja juuri pystyn. Koville ottaa. Ihmettelen, miksi se ei päin vastoin tule helpommaksi. Luulisi että tässä ”kehittyy”, mutta ei. Erityisesti ottaa käsivarsista. Ehkä hauikset ovat päättäneet lopettaa tyystin kehittymisen.

Pitänee vielä palata aikaisempiin postauksiin. Tampereen Iskelmägaala-matka onnistui hyvin. En nukahtanut junaan enkä konserttiin. Otin väliajalla viskin jäillä, se piti hereillä. Viski on hyvä väliaikajuoma, ei pissata.

Kulmakarvaprojekti on mielenkiintoinen. En tajunnut, että ne tekeytyvät näin kauan. Pitää rasvata kolme kertaa päivässä. Ensin väri tummeni, nyt se on laikukkaampi, koska iho kulmakarvoissa kuoriutuu pois. Joten vielä en pysty sanomaan, minkälaiset näistä oikein tulevat. On vähän kuin seuraisi rairuohon itämistä ja kasvamista.

Eilen oli syntymäpäivä. Heräsin tietenkin ennen muita ja keitin itselleni kahvit. Sitten lähdin sauvakävelykierrokselleni, sen perään menin vielä avantoon. Hieno startti päivälle. Aurinko paistoi, keväinen sää. Päivällä käytiin miehen kanssa pitkällä kävelyllä, kiersimme taidegallerioissa. Matkan varrella oli rähjäpubi. Mies sanoi, että voisi tarjota minulle siellä syntymäpäiväsiiderit. No mikä ettei? Sinne mentiin.

Pubissa oli mielenkiintoinen tunnelma. Ikkunapöydässä istui koiransa kanssa Ilja Janitskin, joka on tuomittu vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen viharikoksista. Olisko ollut vankilasta lomalla, vai karannut? En mennyt kysymään.

Illalla katselin televisiosta vanhaa Vain elämää -jaksoa. Sitä oli Jari Sillanpää, Cheek, Apulannan Wirtanen, Kaija Koo, Juha Tapio ja Sanni. Ei ole Jari Sillanpäätä näkynyt eikä kuulunut huume-episodin jälkeen. Missähän lienee ja mitä kuuluu? Toivottavasti kaikki hyvin. Tässä on nyt kuollut tätä ikäpolvea; Nykänen ja Lindholm. Vaarallinen ikä. Siltsullekin. Kannattaa tehdä elämäntaparemonttia itse kunkin. Sauvakävelllä vain. Jättää siiderit ja viskit vähemmälle.

Lähdenkin tästä sitten taas sauvomaan ja lankuttamaan. Tänään en syö laskiaispullaa. Papumössöä vain ja vihreää. Siis salaatin ja vihreän Roaylin. Sen verran pahetta pitää päivässä olla.

Hyvää alkanutta viikkoa!

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s