Tansseissa

Eilen olin tansseissa Äkäslompolon Pirtukirkossa. En kyllä tanssinut. Istuin piilossa portaikon alla sijaitsevassa pöydässä ja join alkoholitonta olutta. Tosin ei se täydellinen piilo ollut, koska kaksi papparaista haki silti tanssimaan. Jouduin antamaan pakit, ja se on miltei anteeksiantamatonta! Jos joku uskaltautuu hakemaan, ei saisi sanoa ”ei”. Toisaalta sen ikäiset papparaiset ovat varmasti tottuneet pakkeihin elämänsä aikana. Ettei se ensi kertaa heille tullut.

Minulla on talven kolmas flunssa; kuumetta, nuha ja aivastelen noin kerran viidessä minuutissa. Se oli hyvä syy olla tanssimatta. Lähdin kuitenkin, kun esiintymässä oli Meiju Suvas, ja halusin tämän klassikon nähdä livenä edes kerran elämässä.

Meiju Suvas on mahtava! Mikä ääni; se soi korkeana ja kirkkaana. Ja asenne; ei yhtään diiva. Jutteli mukavia kappaleiden lomassa, osasi ottaa yleisön huomioon ja mukaan. Meiju Suvaksessa olisi ainesta Kaija Kooksi. Meiju Suvas olisi ehkä parempi Kaija Koo kuin itse Kaija Koo. Miksi ihmeessä tämä loistava laulaja on jäänyt pimentoon? Tanssilavakeikkoja on varmasti yllin kyllin, mutta mediassa häntä ei juuri näy. Eikä ole Meijua ole ollut Vain elämää -ohjelmassa.

Lieneekö syynä biisit. Meiju tarvitsisi hittejä. Uusia biisejä. Sellaisia naisten voimaantumisbiisejä tyyliin Korkkarit kattoon. Tehkääpä huippubiisien tekijät Meijulle uusia kappaleita.

Meijuhan oli aikoinaan sellainen Suomen Carola Häggvist. Heillä on samanlainen kirkas ääni, ja ulkonäössäkin oli ehkä aikoinaan jotain samaa.

Mei-ju! Mei-ju! Mei-ju! Mei-ju! Minä huudan kannatushuutoja puolestasi. Nyt uusia hittibiisejä heti ja kanavien soittolistoille siitä, hus! Sinulla on tulevaisuus. Pois piilosta tanssilavoilta eettereihin.

Toisten tanssia on sitten hauska katsoa. Ja koko sitä ensamblea. Ai nyt toi haki tanssimaan ton, äsken se tanssi ton toisen kanssa, mutta sitä ei nyt sitten enää hakemut. Tuo hakee taas tota, oiskohan vähän ihastunut.

Naiset asettuvat hyvissä ajoin paikoilleen pöytiin niin että kasvot ovat lavalle. Hakevat baarista juomat, jotka ovat pöydällä edessä lähes koskemattomina koko illan. Hiukset on laitettu, korkokengät jalassa, hajuvedet suihkautettu korvan taakse. Jalka vippaa pöydän alla.

Ensimmäisenä tullaan hakemaan pientä ryhdikästä naista, jolla on avoin katse ja pieni madonnamainen hymy huulilla. Helposti lähestyttävä ja kiltti ihminen. Osaa tanssia hyvin.

Pitkään olen huolissani nuoresta tytöstä. Hän on tullut paikalle äitinsä kanssa. Tyttö on varmasti vasta hiljattain täyttänyt 18, näyttää niin nuorelta. Hän on niin viattoman ja kiltin näköinen! Ei meikkiä, pitkä letti, asiallisesti pukeutunut, ei mitään seksikästä. Äitiä on jo pari kertaa haettu tanssimaan, mutta tyttöä ei. Vaikuttaa siltä että paikalla ei juuri ole hänen ikäisiään tanssittajia, enemmän vanhoja. Eikä vanhat papat kuitenkaan enää noin nuorta lähde hakemaan, ei ainakaan äidin viereltä.

Vihdoin tulee nuori poika ja hakee tytön tanssimaan. Valo syttyy tytön kasvoille. Huh, tytön ilta tulee onnistumaan.

Erityisen hienoa on katsella vanhojen pariskuntien tanssia. Miten tanssiaskeleet ovat vuosien saatossa kasvaneet yhteen. Tanssi on sujuvaa, automatisoitua. Joillakin pareilla saattaa olla ihan outoja tanssiaskelkuvioita, mutta miten sujuvasti tanssi eteneekään. Kukaan muu ei siinä kuviossa pysyisi töpeksimättä.

Etsin tanssiparien joukosta suosikkini. Ehkä kolmekymppinen pariskunta. Pojalla on Jokapoika- paita ja suorat leveälahkeiset housut, joiden lahkeet peittävät kengät. Pieni parta. Vähän sellainen punavuoren-hipsteri-look. Miten helposti tanssi heiltä käykään! Poika vie letkeästi ja leikitellen. Tanssissa ei ole mitään jäykkää eikä kankeaa. 10 points! Tämä pari jatkoon.

Lähden takaisin nukkumaan ensimmäisen setin jälkeen, vaikka ”älä pure mun ananasta” biisiä en ole kuullutkaan. Se olisi ollut hauska kuulla. Flunssa vie voiton, en jaksa enempää.

Seuraavana aamuna aamupalalla on myös Meiju Suvas. Kiitos keikasta! Tulen toistekin, jos satun samalle paikkakunnalle.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s