Uusi näkökulma unettomuuteen

Yhtäkkiä työpaikalle ilmestyi taas Leena-Marjatta – vanha, pieni ja hento nainen– josta en tiedä muuta kuin että hän kävelee paljon ja pitkiä matkoja. Häntä ei ole näkynytkään koko talvena. Erikoinen ihminen, eräänlainen mystikko, joku sanoisi outo. Leena-Marjatta tulee liki, kyselee mitä kuuluu, haluaa rukoilla sinun ja asioittesi puolesta. L-M:n käytös voi tuntua uteliaalta ja tunkeilevalta. Toisaalta minä luulen, että ei L-M välttämättä ole sellainen, hän on erityisherkkä ja vaistoaa ihmisistä asioita, ja haluaa auttaa.

Siinä Leena-Marjatta taas oli, kysyi mitä minulle kuuluu? Eihän siihen äkkiseltään osaa mitään erityistä vastata. Ei mitään erityistä, väsyttää vain. Onko siihen joku syy, Leena-Marjatta halusi tietää. Ei vissiin, heräilen aamuyöstä, enkä saa enää nukuttua.

Meidät herätetään rukoilemaan, vastasi L-M.

Meidät herätetään rukoilemaan! Olipa jännä näkökulma unettomuuteen. Yhtäkkiä unettomuudelle tuli tehtävä ja merkitys. Ostin heti idean. Otin Leena-Marjatan neuvon käyttöön heti seuraavana yönä. Sehän on kuin lampaita laskisi! Rukoiltavia asioita ja ihmisiähän piisaa loppumattomiin. Velikin oli taas joutunut sairaalaan. Tällä kertaa oli itse soittanut ambulanssin hakemaan, eikä se ollut aprillipila, vaikka ensin niin luulin. Ja hirveitä asioita tapahtuu täällä meidän lintukoto-Suomessa, lapsille tehdään pahaa ja etnisten ravintoloiden keittiöissä on ihmisorjia, sielläkin paikassa mistä minä olen käynyt syömässä monta kertaa. Joten jos omat puolestarukoiltavat tuttavat loppuvat, voi Isä meidän -rukouksen lopusta napata kohdan ”päästä meidät pahasta” ja toistaa sitä kuin mantraa.

Nukahdin uudelleen. Aamulla heräsin pirteänä pitkästä aikaa. Kiitos Leena-Marjatta.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s