Kuolonkankeutta, lisää ankeutta

Alkaako kuolonkankeus jo eläessä? Kyllä vissiin. Minä olen ainakin ihan jäykistynyt.

Loikoilin väsymyksestä lamaantuneena kylpyammeessa työpäivän jälkeen. Seuranani naistenlehti ja kissa, joka odotti jakkaralla kylpyammeen vieressä pesua. Meillä on outo kissa, se tykkää että se pestään. Kun menee kylpyyn, se asettuu jakkaralle odottamaan pesua. Käsi kastellaan kuumaan veteen ja sitten märällä kädellä silitetään koko kissa. Kehrää. Kissan kehräämisääni on sitten hieno. Toimisi hyvänä rentoutusmäänenä. Jos laittaisi korvanapeista kuulumaan kissan kehräystä, kun yrittää meditoida. Tai entäpä kissameditaatio; mennään pötkölleen, kissa massun päälle ja kehräystä, voisi toimia. Ajatus karkaa.

Kun kissa on pesty, saa nauttia rauhassa omasta kylvystä. Tosin kissa tykkää vielä hörppiä kylpyvettä, se kastaa tassunsa kylpyveteen ja nuolee sitten märän tassunsa. Ei haittaa vaikka vedessä on kylpysuolaa tai sampoota, maistuu silti.

Kerran kissa tipahti ammeeseen. Se oli silloin vielä nuori ja rohkea. Se oli niin innokkaasti tulossa pestäväksi, että ei malttanut olla hyppäämättä ammeen reunalle. Se oli tietenkin liukas ja märkä. Kissaparka rötkähti veteen. Märkä kissa on kyllä hassun näköinen. Laitettiin sitten tuli takkaan ja kissa sai lämmitellä turkkinsa kuivaksi takkatulen lämmössä. Oli se nolo.

Kun olin saanut kissan pestyksi ja lehden luetuksi, rupesin vedessä venyttelemään väsyneitä koipiani. Pyörittelin nilkkoja ja harottelin varpaita. Järkytys. Mitenkäs nämä varpaat ovat miltei liimautuneet toisiinsa, ei ne enää kunnolla harota. Pyydäpä pikku lasta harottamaan varpaitaan ja sen varpaat sojottavat reilusti eri suuntiin. Yritäpä itse perässä, ei onnistu. Mihinkä tämä varpaiden harotustaito katoaa ja missä vaiheessa? Nyt kyllä rupean harottamaan varpaitani kylvyssä. Ja pyörittämään nilkkojani. Ja eipä taitaisi olla pahitteeksi joskus kellahtaa selälleen olohuoneen matolle ja vähän venytellä selkärankaa. Mitenkä minusta näin kankea on tullut? Ihan jähmettynyt.

Elämä kangistaa. Kehon ja mielen.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s