Yövieraita

Heräsin neljä euroa tyynyn viereltä. Arvelin että hammaskeiju on käynyt yön aikana, mutta kaikki hampaat olivat tallella. Olisiko sitten etumaksua?

Käytän julkista hammashoitoa, olen ollut tyytyväinen. Keväällä vanha amalgaamipaikka vaihdettiin uudenlaiseen. Samalla hammaslääkäri kurkki suuhun ja ihmetteli yläpurentaani. Olenhan sitä itsekin ihmetellyt, ja joskus asiasta valitellut. Aina on sanottu, että ei niitä enää kannata alkaa säätämään. 70-luvulla ei oiottu, joten antaa olla, on ollut tuomio.

Nyt sitten tämä reipas hammaslääkärinainen mittaili yläpurennan laajuutta ja sanoi, että tämä kyllä kannattaisi oikoa ja leuka siirtää kirurgisena operaationa. Häh? Siis sellainen sarasvuo-operaatio.

Että nyt sitten ryhdyttäisiin siirtämään leukaa? Mihin? Hietaniemen hautuumaalle, takaisin Pohjois-Karjalaan? Nyt on konsultaatioaika odottamassa oikojalle syksyllä. Saa nähdä, siirretäänkö leuka. Ehkä kolikot tyynyn vieressä tarkoittivat tätä?

Kissa toi yhden yövieraan; saaliinsa, kuolleen hiiren. Seuraavana yönä tuli yökkien kotiin, oksensi sängylle hiirenosia. Enimmät onneksi miehen puolelle, mutta minäkin sain osani. MINÄ EN PIDÄ HIIRISTÄ, MISSÄÄN OLOMUODOSSA! EN ELÄVÄNÄ, EN KUOLLEENA, EN RAATONA, EN PUOLIKSI SULANEENA HIIRIMÖSSÖNÄ.

Kälykin kävi yökylässä. Kestin 1,5 tuntia. Korvia jomottaa vieläkin. Puhetta non-stop. Tavallaan siinä on oma helppoutensa. Ei tarvitse itse miettiä puheenaihetta, ei kertoa mitään, antaa monologin jatkua.

Kamelin selkäni taittui, kun käly teki ruokapöydässä hitler-tervehdyksen, sanoi olevansa saksalaisen koulun kasvatti ja natsi. Missasin vitsin.

Ei mennyt sekään yövierailu ihan nappiin. Uusia odottellessa.

Ps. Lainasin erinomaisen kirjan, ihan sattumalta. Ljudmila Ultskaja: Meidän tsaarimme ihmisiä. Hyvin samantapainen kuin Lucia Berlin: Siivoojan käsikirja, mutta kulttuuri toinen, venäläinen. Kivoja, pieniä novelleja ihmisistä ja ihmisyydestä, pilke silmäkulmassa kirjotettu. Tuntuupa hyvältä taas lukea, pitkästä aikaa. Aion lainata lisää Ljudmilaa.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s