Kon- or nonmari.

Joka toinen kesä ”investoin”, toinen myyn. Nyt on meneillään tavara-ahdistuskesä. Harmittaa nurkissa pölyttyvät vekottimet ja härpäkkeet, joita ei muista, miten käytetään, mitä bensaa laitetaan, laitetaanko öljyä sekaan vai erilliseen putkiloon, miten päin ryyppyvipu olikaan. Onneksi on Tori.

Myin perämoottorin. Ihan pienen, 2,5…. mitä ne on; litraa? kiloa? hevosta? Nelitahtinen ainakin, vähän niin kuin joku tanssi, nelitahtinen. Ostin vuonna 2010. Yksi tai kaksi kesää päristeltiin, poika oli seitsemän, kahdeksan; tykkäsi ajaa perämoottorilla.

Sitten se jäi – varaston seinälle. Roikkui seuraavat yhdeksän vuotta seinällä kuin hirressä. Nyt lähti, papparaiselle Askaisiin, sanoi käyvänsä kalassa. Tinkasi kympin, se vähän harmitti. Priimaa tavaraa, en ollut kalkuloinut alennusprosentteja.

Kerran järkeilin että kunto ei saa romahtaa kesän aikana talven punttitreeneistä. Ostin vatsalihaspenkin, selkäpenkin ja vielä sellaisen ihme vatsalihasvekottimen – chin pin rack – joka asennetaan seinälle. Siinä roikutaan kyynärvarsien varassa ja nostellaan jalkoja ylös. Tosi tehokas. Tai olisi. Se on yhä laatikossaan, avaamattomana. Pyöröhirteen sellainen on hankala asentaa. Ollut hankala jo noin neljä vuotta.

Nyt meinaan myydä jumppavekottimet. Jos vain joku ostaisi. Laitoin hinnaksi 80 €, laskin 60 €. Ilmoitusta on katsottu 73 kertaa. Olo on toiveikas.

Painepesurin myin myös. Ostin viime kesänä. Olin innoissani, paineistin paljon. Vanhoista terassilaudoista tuli ”camouflage”. Talveksi vein pesurin kaupunkiin ettei jäädy mökillä, ja keväällä toin takaisin. Enää en halua kevätmuuttaa painepesuria, hyvä kun itseni jaksan tuoda! ja kissan! ja pojan! ja miehen! Terassi saa olla sellainen kuin on. Niin mekin olemme: minä myös camouflage.

Aurinko on painepessyt käsivarteni läikikkäiksi. Ihotautilääkäri sanoi, että pitää käyttää aurinosuoja 50…mitä se sitten on …ei ainkaan hevosvoimaa…kiloa, litraa… UV:tä!!, pitää olla 50 UV:tä jos ei halua auringon painepesemää camouflage-terassiefektiä ihoon.

Tästedes harjaan terassilta roskat pois. Sade saa hoitaa loput. Me sentään peseydymme saunassa, emme sateessa. Ja aamulla levitän camouflage-suojavoiteen, UV50.

Tien varteen jätin kyltin: Myydään hiiligrilli + 2,5 kiloa grillihiiliä yht. 10 € (kylttiin ei mahtunut että sytytysnestettä on myös). Tien päässä on leirintäalue. Arvelin että joku saattaisi äkkiseltään keksiä haluta vanhan hiiligrillin. Mieluusti mielihalumme kohtaisivat.

PAKKO TUNNUSTAA; ON MYYTÄVÄ HIILIGRILLI, KOSKA OSTIN KAASUGRILLIN! Miksi ihmeessä ostin kaasugrillin? Tämähän oli ei-mitään-uusia-härpäkkeitä– kesä. Tämän piti olla alku ei–mitään-uusia–härpäkkeitä–enää-ikinä–loppuelämälle!!

Keväällä kaikkialla tuli vastaan GRILLI. Kaikki puhuivat siitä, kuinka nyt avataan grillikausi, meillä avattiin jo pääsiäisenä! Eikö teillä vielä grillata? Kaikki maistuu grillattuna niin paljon paremmalta! Nyt grillataan! Kaikki grillaa- la -la -laa!

Paitsi me.

Me ei koskaan grillata. Me jäädään jostain paitsi, en ole varma mistä, mutta jostain tärkeästä, mitä muut. Ne jotka grillaa.

Siis ostin grillin. Samasta syystä ostin painepesurin. Ja perämoottorin. Ja vatsapenkin. Voileipägrillin. Lepotuolin.

Kaasugrilli on kyllä osoittautunut hyväksi hankinnaksi – toistaiseksi. Ainahan aluksi siltä tuntuu. Grillaan aamulla pekonit ja illalla jättikatkaravut. Kätsyä ja hyvää. Ensi kesänä tavataan Torilla.

Minna, kiltti, muista:Et tarvitse uusia härpäkkeitä. Vekottimet helpottavat, mutta tuovat myös lisätyötä, nytkin pitäisi pestä grilliparila.

Näin kyllä paikallislehdessä loistavan teräksisen pihakeittiöpöydän –50%! Olisi hyvä kalanperkuupöytä. Entinen on pahasti ruostunut. Pöytä maksaa 260 euroa, viisi kiloa ahvenia paikalliselta 30 euroa, neljäkymmentäkolme kiloa ahvenia perkuupöydän hinnalla.

Ehkä myyn seuraavaksi veneen ja verkot.

Mitä kaikkea ilman voi olla?

Ehkä jäljelle jää hammasharja. Ainakaan sitä ei kukaan osta.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s