Erittäin erikoinen, miltei täydellinen reissu. Osa 3

Perunkirjoitusten jälkeen ajan mökille. Siellä ovat ”anoppi” ja pomo. Lettukesteistä ei tietoakaan. Näen hyvin-hyvin väsyneen ihmisen, asiat eivät ole hyvin. Alkuperäinen suunnitelma oli olla keskiviikkoon asti, nyt on vasta maanantai. Mutta osaan lukea häntä. Opin vuonna 1986. Kysyn, haluaisiko hän lähteä Helsinkiin jo nyt? Ilme kirkastuu, hymy palaa: ”Kyllä minä haluaisin.”

Ryhdyn pakkaamaan. Paljetti-iltapuku takaisin pukupussiin ja autoon. Samoin pinkit bikinit. Minä olen 52v. ja en tohdi käyttää bikineitä, pitäisiköhän ajatella asiat uusiksi? Dolce&Cabbanan korkokengät. Lukuisat aurinkolasit. Lierihattu. Rollaattori. Jääkaapista letut, wienerit ja wienernougaat. Palaan hakemaan omat tavarani omasta majapaikastani. Ukkonen on tulossa, salamoi. Osasimmepa lähteä hyvän sään aikaan!

Ajamatka Helsinkiin sujuu hiljaisesti. Suuren osan matkaa hän nukkuu. Reissu taisi olla onnistunut, mutta rankka. ”Ihanaa päästä omaan kotiin.”

Puran tavarat, vien paljetti-iltapuvun vaatehuoneeseen, syömättömät täytetyt letut, voipaketit ja wienernougaat jääkaappiin. Hän ottaa iltalääkkeensä. Selkäkivut ovat kovat, mutta onneksi kipulääke vaikuttaa nopeasti.

Hymy on palannut uurteisille kasvoille. Sovimme, että pidämme yhteyttä, ja tulen taas pian käymään.

Seuraavana päivänä soitan. Illalla lähtiessäni hän sanoi, että jäi kiitollisuudenvelkaa, kun ei saanut maksaa bensoja, olin tankannut auton etukäteen mennen-tullen. Hän sanoi haluavansa ostaa minulle kiitokseksi pöytäliinan mökille. Pyydän, että hän ei sitä minulle osta, eikä anna. En halua ottaa vastaan mitään. Että ei synny väärinkäsityksiä, kaiken varalta. Hän on varakas ja jo hyvin vanha. Sanon että hän antaa minulle jotakin paljon pöytäliinaa arvokkaampaa – muiston ja kokemuksen. Se ei liikaannu, siihen ei tule reikiä, se ei mene rikki, eikä sitä voi ottaa minulta pois. Se riittää. Se on enemmän.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s