Juhannusvieraat ovat saapuneet

Appivanhemmat on haettu mökille ja ensimmäinen vuorokausi eletty tällä kokoonpanolla. Ajatella, että ennen vanhaan oli maalaistaloissa ihan tyypillistä ja normaalia elellä samassa taloudessa. Onneksi sentään talot olivat isoja, pystyi vähän ottamaan etäisyyttä. Mökillä olosuhteet ovat tietenkin toiset. Meillä on kyllä vieraita varten erillinen rakennus, missä he voivat yöpyä, mutta muuten perinteiset mökkiolosuhteet, eikä tilaa ole paljon.

Anopilla on aina kylmä. Vaikka ulkona on 25 astetta. Sisällä ehkä lähempänä 30. Niinpä ilmalämpöpumppu ei nyt tuo tupaan viilennystä, koska häntä paleltaisi. Tämä päivä on mennyt lähinnä ruuanlaitossa: tein lipstikkakeittoa ja kaalilaatikkoa, toiseksi ruuaksi keitin uusia perunoita ja paistoin haukifileitä parmesanikuorrutuksella, sekä salaattia melonilla, avokadolla ja paistuilla leipäjuustolla. Paistoin raparperipiirakan. Ruokaa laittaessa, uuni päällä tuli kyllä kuuma!

Ennen appivanhempien tuloa teimme diilin miehen kanssa. Hän hoitaa aamupalat, minä pääsääntöisesti hoidan muut ruuat. Minulle on tärkeää saada juoda aamukahvit rauhassa sängyssä Hesaria lukien. Päivä alkaa omalla tyylillä ja rauhassa, sitten jaksan.

Anoppi valittaa pääkipua ja huonoa oloa. Kehoitamme juomaan vettä. Pääkipu johtuu nesteen puutteesta. Viimeksi vuosi sitten keväällä anoppi vietiin ambulanssilla sairaalaan, diagnoosi oli elimistön kuivuminen, näki lehmiä ja pikkulapsia, eli ihan muissa maailmoissa.

”Olen minä juonut, minulla on tässä vesipullo” Niin mutta kun se vesi pitäisi juoda siitä pullosta, ei se siinä pullossa auta. Ei mene viesti perille, ottaa mieluummin Buranaa. Täytyy googlata lämpöhalvauksen oireet. Ehkä myös keuhkotaudin, rykii limaa, antibioottikuuri loppui pari päivää sitten, nähtävästi ei toiminut.

”Minä en lähde sinne Haartmanniin, mieluummin kuolen”.

Juhannus tulossa; saa nähdä, minkälainen.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s