Mökkiburnout

Hyvin meni Juhannus; kukaan ei kuollut!

Ehdittiin monenlaista. Käytiin jopa miehen kanssa 15 km pyöräretkelle, karattiin kaksi kertaa terassille juomaan siiderit, syötiin hyvää, miehet saunoivat keskenään; kolme sukupolvea kerralla, se on hieno juttu!

Neljä päivää olen kysynyt muilta, onko nälkä, jano, haluaako joku saunaan? Pitänyt kesäleiriä kahdelle vanhukselle ja yhdelle teinille. Tosin teini on osallistunut aktiviteetteihin kitsaasti. On ollut Suomi-tietoviesaa, appivanhempien tasapeli 16,5 pistettä; Halutatko miljonäärikisi-peli, anoppi voitti; Kunkut kulmissa, minä voitin; Canastaa, apen ja minun joukkue voitti, vaikka yritin antaa tasoitusta anopin joukkueelle juomalla höveliäästi Pinot Griciota. Johon anoppi kommentoi, että ole varovainen, ettei käy niin kuin veljellesi (kuoli alkoholiin). Auts, olipa tökeröä.

Sunnuntai iltana meni sitten pienesti hermot. Kukaan ei ole tänä aikana –enkä kyllä muista ylipäätään milloin muutenkaan – kysynyt; Minna, onko sinulla jano? Nälkä? Haluatko saunaan? Ottaisitko lasin viiniä?

Kukaan ei halunnut saunaan. Menin sitten ja lämmitin saunan itselleni. Ja siinä saunaa lämmittäessä niitin samalla rannalta kaislat sirpillä. Hyvä tuli. Nautiskelin saunassa kaikessa rauhassa itsekseni. Mielessä pyöri Eeva Kilven runo:

Huomenna minä lämmitän saunan,
pidän itseäni hyvänä,
kävelytän, uitan, pesen,
kutsun itseni iltateelle,
puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen kehun;
Sinä pieni, urhea nainen, minä luotan sinuun.

Kun palasin saunalta takaisin mökille, oli saunomisinto lisääntynyt muidenkin keskuudessa. Mies kysyi että onko sauna lämmin? On, mutta lämmitin sen vain itselleni. Tehän ette saunaan halunneet.

Lehdissä on usein juttua burn-outista, mutta ne tarinat kertovat työn aiheuttamasta tilanteesta. Mutta entäpä kotiburn-out? Mökkiburnout? Juhannusburnout?

Onneksi lääkekin on olemassa. Päätin lähteä pojan kanssa lähimatkalle Turkuun. Varasin liput Samppalinnan kesäteatteriin, käydään Taidemuseossa ja Väinö Aaltosen museossa, jäädään yöksi hotelliin.

Saavat loppuleiriläiset selvitä yhden vuorokauden keskenään ilman leirinjohtajaa ja pääkokkia.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s