Kieroon kasvavat jalat

Kävin Turun reissulla Bypias -kaupassa, ajatuksena oli ostaa Calou-merkkiset kengät. Niissä on erityisen hyvä lesti ja kimmoisat pohjat. Minulla on herkästi väsyvät jalkapohjat. Tuntuu kuin niistä olisi sulanut pois joku pehmentävä välikerros. Kenties jalkapohjat on tehty kollageenista ja se on haihtunut pois.

Lehdessä luin että jalkapohjille ja koko ihmisen hyvinvoinnille tekisi erityisen hyvää olla paljain jaloin. Ei onnistu. Sattuu. Vetää suonta. Jalkoja väsyttää. Siis kenkäostoksille.

Bypias myy mukavia ja naisellisia pellavavaatteita. Keväällä ostin heiltä paidan ja silloin sovitin kenkiä, en kuitenkaan ostanut, mutta jäivät vaivaamaan.

Nyt kenkiä sovittaessani tajusin että jalkanihan ovat ihan kieroutuneet! Kantapäät tursuavat kenkien sisäreunalta ulos. Mistä hemmetistä tässä on kysymys?

Olen kerran aikaisemmin huomannut saman asian, mutta silloin luulin että vika oli kengissä, että niiden lesti oli huono. Nyt täytyy todeta, että ei vika ole kengissä, vika on jaloissa. Kieroutuneet ovat. Molemmat.

Tekisi mieli olla edes joskus naisellinen ja nätti, eikä aina sellainen metsäröntsä. Mutta minkäs teet; kumisaappaat, Aino-tossut ja vanhat varsilenkkarit, joiden nauhoja en koskaan sido, taitavat olla ainoat kengät, joissa kierot kantapäät pysyvät.

Äitivainaalla oli kieroon kasvanut peukalo. Vasemman käden peukalo alkoi mystisesti tunkea keskelle kämmentä. Kerran se jopa operoitiin, mutta leikkaus ei asiaa auttanut ollenkaan. Eikä siihen taitanut tulla mitään diagnosiakaan, että mistä tällainen peukalon vääntyminen voisi johtua. Voisiko tässä olla kyseessa sama asia? Äidillä vääntyi peukalo, minulla jalkaterät. Toisaalta minulla ongelma on ihan sama molemmissa jaloissa. Ehkä se on joku asentovirhe, selästä tai ryhdistä johtuva asia. Ryhtiinin kuulemma auttaisi se paljasjalkakävely. Pitänee varmaan näyttää jalkoja fysioterapeutille. Toisaalta ongelma on vain esteettinen, joten mitäpä tuosta.

Kyllähän puutkin kasvavat pyörteelle, kääntyvät oman runkonsa ympäri. Ehkä minäkin olen kiertyvä puu. Toivottavasti jalkaterät eivät kumminkaan käänny kokonaan ympäri, niin että varpaat sojottaisivat taakse päin.

Jos jonakin päivänä sellaisena herään, voi tilata piipaa-auton hakemaan pois. Silloin minusta on tullut Kafkan kirjan hahmo.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s