Kiitävän puhtaat suolet

Tänään kävin lantiopohjaterapeutin vastaanotolla Jorvissa. Terapeutti näytti piirroskuvaa naisen lantion sisälmyksistä nuorena ja vanhana. Sisälmykset rupeavat valumaan alaspäin, menevät kasaan ja mutkalle. Silloin rööreihin tulee mutkia, joita niissä ei nuorena ollut, ja niihin mutkiin jää jumiin ainesosia, jotka normaalisti – siis nuorena– tulivat suoraa putkea pitkin pois. Mutkia kutsutaan laskeumiksi.

Näitä valumavikoja voi syntyä synnytyksen aiheuttamina tai muuten vain vaihdevuosi-iässä.

Nyt minulla on ”lääkityksenä” apteekin kuituvalmistetta, sitä pitää syödä aamuin illoin, ja lisäksi suolihuuhtelupumppu, jota käytetään ulostamisen jälkeen kerran päivässä. Ainakin alkuun.

Että nyt pitää alkaa sitten peräsuolta pesemään! Pesuhommiin saan yhteiskunnalta tukea eli lähete Koskelan omahoitovälineosastolle, sieltä saan uusia pumpunosia ja pumppuja tarvittaessa.

Kysyin, pitääkö yrittää kiiltävän puhdasta saada aikaan, mutta ei ole kuulemma mahdollista. Riittää että mutkat puhdistuvat kökkäreistä.

Se oli uutta tietoa, että nämä suolimutkaan kerääntyvät kökkäreet voivat olla syypää myös virtsankarkailuun. Ne painavat virtsaputkea.

Mielessäni järkeilin että jos painovoima vetää sisälmyksiä alaspäin, niin eikö kannattaisi yrittää olla ylösalaisin? Roikkua niin kuin lepakko. Muistui mieleen Taavi Kassilan joogakurssi 90-luvulla. Ihan niin kuin hän olisi sanonut päälläseisonnan tervysvaikutuksista juuri sitä, että sisäelimille tekee hyvää olla välillä ylösalaisin. Silloin asia ei ollut ajankohtainen, ehkä olisi pitänyt kuunnella Taavia tarkemmin. Olisiko tämä vaiva jäänyt tulematta, jos olisin kaikki nämä vuodet antanut sisäelimille mahdollisuuden oikaista itsensä ja olla hetki ylösalaisin? Myöhäistä.

Päälläseisonta ei kyllä enää onnistu, mutta hartiaseisontaa kokeilin heti kotona. Kyllähän siihen pääsi, mutta ei se asento ihan täydellinen ollut – eikä ainakaan mukava. Tissit painavat kaulaa niin että meinaa tukehtua. Ja kovin painavalta kroppa tuntui. Mutta hartiaseisonta olisi varmasti hyväksi laskeumille. Pitää yrittää ottaa ohjelmaan.

Mutta kyllä harmittaa tämä kaikenlainen rupsahtaminen! Ja tämähän on vasta alkua! Olen 52, mitä tulevaisuus vielä tuokaan? En tahdo tietää!

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s