La dolce dullness

Kesää ja lomaa on ollut kylliksi, kun löydän itseni nyppimässä pinseteillä ihokarvoja sääristä ja bikinirajasta. Siinä on henkilökohtaisen turhautumisen ultimatumpisteeni.

Olen huono lomailemaan, loma ei sovi minulle, kaipaan tekemistä. Vuodesta 2012 vuoteen 2017 minulla oli mökkipaikkakunnalla kesätyö, lomitin paikallista suntiota. Eli käytännöllisesti katsoen olin töissä koko kesän, vähintäänkin viikonloput.

Viime vuonna oli ensimmäinen kesä ilman työtä. Se meni suht. hyvin. Alkekesästä oli miehen 60-vuotisjuhlat ja appivanhemmat olivat pitkään mökillä juhannuksen tietämillä. Heinäkuu meni pystyttäessä varastorakennusta tontin perälle. Kävi vieraita. Touhua riitti.

Nyt on tilanne hieman toinen; ei ole töitä, ei mitään erikoispuuhaa mökillä. Huomaan tulevani levottomaksi ja kiukun nousevan kuin ukkospilvi kesäiselle taivaalle.

Downton Abbey, Jane Austinin kirjat yms kertovat brittiläisestä yläluokasta, tykkään kovasti lukea ja katsoa epookkia. Sen aikakauden yläluokan naiset elivät varsin joutilasta elämää. Ristipistotöitä, illallisia, tanssiaisia, käyskentelyä puutarhoissa, OMG, tulisin hulluksi puolessatoista viikossa! Miten niiden ihmisten mielenterveys kesti? Edes omissa lapsissa ei ollut hommaa, joku muu hoiti ja imetti, leikitti ja puki, ja toi ennen nukkumaanmenoa hampaat pestyinä ja hiukset suittuna sanomaan ”mammalle” hyvää yötä. Aika erikoinen elämäntapa jos tarkemmin miettii. Hyvä että olen syntynyt vuonna 1967 Suomeen. Saan raataa, saan levätä, saan tehdä elämästäni ihan sellaisen kuin itse tahdon. Mikään ulkopuolinen asia ei määrää valintojani, ei yhteiskunnallinen asema, sukupuoli, valtio. Mikä vapaus! Mitkä mahdollisuudet!

Nyt vain pitäisi miettiä, mihin tätä once in a lifetime -tilaisuutta käyttää. Sillä sitähän koko elämä on: once in a lifetime. Kaikki on vain kerran.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s