Syysintoa

Ihminen on siitä jännä otus, että tekee mielellään samoja asioita – jopa virheitä, toistaa tyhmä itseään. Kulkee kehää. Välillä hämmästellen, että ai-jaa tässä minä taas olen, samassa tilanteessa. Minä ainakin.

Tähän tulokseen tulin, kun katsoin syksyn kalenteria. Mitä, mitä, mitä ihmettä! Taas on tullut ilmoittauduttua vaikka minkämoisille kursseille, on keramiikkaa ja dreijausta, lavatanssijumppaa. On ostettu teatterilippuja ja lippuja konsertteihin. Mikä toimintaähky!

Kaikki on vain seurausta hissukkaisesta ja tapahtumaköyhästä kesäelosta. Ja taas tulee käymään niin kuin se eräs syksy, oliko se viime syksy, kun olin ilmoittautunut lasihimmelikurssille. Sain aikaiseksi pienen naurettavan kuution, sitten meni jo hermo, heitin luonnonvalkoisen valheen pakottavasta syystä poistua välittömästi paikalta ja poistuin, takaisin tulematta. Se niistä lasihimmelistä.

Jostakin mystisestä syystä luulen joka loppukesä eri opistojen kursseja tutkiessani olevani halukas ja kiinnostunut erilaisiin askarteluihin. Tässä täytyy olla joku lapsuuden askarteluvaje kysymyksessä. Niinhän onkin. Minä olisin halunnut lapsena päiväkotiin, kaipasin toisten lasten seuraa, mutta en päässyt, koska äiti oli kotona. Kävin vain seurakunnan kerhossa, se taisi olla kerran viikossa. Siis minulle jäi askarteluvaje, jota nyt yritän täyttää.

Kun poika oli pieni, kuskasin hänet kaikkiin mahdollisiin perhekerhoihin, mitä lähihoodeilla oli tarjolla. Poika ei ollut yhtään kiinnostunut askarteluhommista, mutta minä sitäkin innokkaammin leikkasin ja liimasin.

Nyt käy joskus niin onnekkaasti että olen työvuorossa perhekerhoissa tai pääsiäis/juoluaskartelussa. Silloinkin mielelläni ryhdyn itse askartelemaan.

Odottakaapas vaan, attendot ja esperit, kun meikä tulee vanhaksi ja päätyy teidän hoteisiin. Varatkaa valmiiksi vessapaperirullia ja erikeeperiä –paljon! Täältä tulee mummo, joka todellakin haluaa askarrella! Ja sen päälle lavatanssit ja herransiunaukset, avot! Täydellistä!

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s