RIP hedelmällisyys

Jokunen päivä sitten kirjoitin kuumista aalloista ja huonosti nukutuista öistä otsikolla ”Kuumat aallot, ellei peräti hurrigaanit”. Väsyneenä ja hikisenä olin valmis luopumaan luomuvaihdevuosi-ideologiastani, ja varasin ajan gynekologille.

Sieltä tulin. Tuomio: RIP Kohtu, RIP Munasarjat.

”Kyllähän täällä aika kuollutta on”, totesi gynekologi kuikuiltuaan alapäätäni. Ei elonmerkkejä kohdussa eikä munasarjoissa. Kumma vielä kummittelevat kuukautiset. Yhtenä päivänä kuukaudessa vähän ripeksii. Näillä näkymillä ei pitäisi olla edes sitä, tuumi gynekologi.

Eihän se mikään uutinen ollut. Silti näin illan tummetessa on vähän haikea ja vanha olo. Justiinhan ne kuukautiset alkoivat! Oli markka ja Kekkonen, uutiset luki Heikki Kahila, sitten pian tuli Dingo, jota seurasi aids, eu, rucola ja nyt kiikutaan jo hautakuopan reunalla. Kuka laittoi kaasun pohjaan ja milloin?

Sain hormonireseptin, mutta nyt en sitten tiedäkään, rupeanko niitä syömään. Jos aloitan, kuukautiset palaavat, ja nämä miniatyyrikuukautiset ovat parasta koko vaihdevuosissa tähän mennessä! En kyllä halua kuukautisia takaisin täysimääräisinä tai jopa runsaina, yök.

Koska minulla kuukautisten rippeet kuitenkin ovat, minulle ei voida määrätä vuodotonta hormonihoitoa. Jos sen ottaisin, tihuuttaisi koko ajan kuin marraskuussa tai juhannuksena. Kyllä on ojasta allikkoon, suo siellä vetelä täällä, koko homma!

Niinpä taidan odotella ja katsoa, mihin asiat kehittyvät. Jospa sittenkin kestän kuuman, talvihan on tulossa, jospa sittenkin jaksan huonosti nukutut yöt päikkäreillä korjattuna. Perhe ei hyljeksi, en ole aina kiukkuinen. Ja jos kiukkuilen, muistan jälkeen päin sanoa, anteeksi että ärjyin, oli väsynyt, koska nukun huonosti, koska minulla on kuuma kolme kertaa yössä.

Minä, joka olen aina ollut nuorin, olen nyt vanha. Nyt täytyy opetella olemaan tällainen. Ehkä voin olla nuorin kaikista vanhoista?

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”RIP hedelmällisyys

  1. Yksi niistä vanhemmista vanhoista. sanoo:

    Älä murehdi. Kestä vain hetki. Hurrigaaniaika on vain välivaihe. Sitten alkaa taas nuorentuminen, eikä kiukuta ja kuumota yhtään. t. P

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s