Melatoniinia, kiitos

Ostin kauppareissulla uusimman ET-lehden, koska siinä oli mielenkiintoinen juttu naisesta, joka oli aloittanut kirjailijanuransa 67-vuotiaana. Nyt hän on kirjoittanut 14 romaania supersuosittua Katajamäki -sarjaa.

Ensimmäisestä kirjasta on otettu 11.painos ja kaikkiaan kirjoja on myyty noin 200.000. Kirjailijatar kertoo kirjoitusharrastuksensa olleen varsin tuottoisa. Palkka on suurempi nyt eläkkeellä kuin varsinaisen työuran aikana. Jukopliut, hattua nostan – ja korkealle!

En ole kuullutkaan kyseisestä Katajamäki -sarjasta, mutta nyt meinaan ihan mielenkiinnosta mennä kirjastoon ja lainata. Kyseessä on jonkunsortin romanttinen maaseudulle sijoittuva kirjasarja.

Olisihan se hienoa, jos osaisi kirjoittaa jotakin juonellista, eikä vain lätistä joutavia. Mutta meikämandoliinilla sanoja tulee kerrallaan enintaan 3000 merkin verran. Sillä saa aikaiseksi kolumnin. Fiktiivinen, juonellinen tarinankerronta on jotakin ihan muuta.

Mutta siis, siinä ET:ssä oli myös mielenkiintoinen artikkeli stressistä ja aivoista. Jutussa oli haastateltu neurologian ja geriatrian erikoislääkäriä, emeriitusprofessori Raimo Sulkavaa, joka kertoi varsin mielenkiintoisia asioita melatoniinista.

Sehän tiedetään että ikääntyessä elimistön melatoniinintuotanto vähenee ja uniongelmat lisääntyvät. Mutta nykytutkimuksen mukaan melatoniini saattaa suojata aivoja muutenkin kuin unen kautta. Kun melatoniinitasot laskevat, kortisonitasot nousevat. Melatoniini voi viime kädessä ehkäistä jopa Alzheimeria. Vielä ei olla tutkimuksissa edistytty siihen asti, suositellaanko melatoniinia kaikille tietyssä ikävaihessa, vähän niin kuin D-vitamiinia nyt.

Enpä jää odottelmaan tutkimustulosten ilmaantumista. Rupean popsimaan melatoniinia iltaisin. Kyllä aivoista kannattaa pitää huolta, niistä jos mistä. Pää jos rupeaa lahoamaan niin ei ole kivaa kellään.

Aivojen lisäksi tarvitaan jalat. Niistä kannattaa pitää huolta, että pääsee vessanpytyltä ylös. Ne onkin kondiksessa. Istun puuta vasten puistossa. Siihen puun juurelle on kulunut minun jalanjäljet, siinä ei kasva mikään.

Kohta pillerirasia on kenkärasian kokoinen, vaikka ei edes ole lääkitystä. On kalkkitablettia, biotiinia, kollageenia, D-vitamiinia, kuituvalmistetta, muun muassa. Sitähän vatsa täyttyy jo pelkästään näillä ravintolisillä. Ei enää aamupuurot mahdu.

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Melatoniinia, kiitos

  1. Piamaikku sanoo:

    ❤️ olet kyllä mainio pakkaus! Ilokseni luen näitä juttujasi. Kiitos että jaksat ilahduttaa. Oikein hyviä yöunia sinulle ❣️toivoo eräs ,joka valvoo ,vaikka vaihdevuodet ovat jo kaukana takana päin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s