Pro-ageing, Well-ageing

Ilokseni luin viimeisimmästä Annasta artikkelin, missä toimittaja paheksui naisille myytävien tuotteiden ja palvelujen ikärasistista piiloviestintää. Miksi vanhenemista pitää vastustaa? Miksi pitäisi näyttää nuoremmalta?

Olen niin samaa mieltä!

Onneksi nyt jo näkyvillä ennusmerkkejä, että tämä anti-suuntaus ja kehitysvaihe jää taakse, kosmetiikkayritykset ovat alkaneet nimetä tuotteitaan uusiksi. Ei enää puhuta anti-ageing vaan pro-ageing tai well-ageing. Hyvähyvä!

Muistan, kuinka ensi kerran törmäsin ryppynegatiivisuuteen lomamatkalla Dubaissa vuonnayksjakaks. Olin alle 40-vuotias, pienen lapsen äiti. Kasvoilta näkyivät yövalvomiset, mutta en ollut omiin ryppyihini vielä kiinnittänyt mitään huomiota, kun kylpylähotellin kauneushoitolassa kasvohoidon ohessa kosmetologi avoimesti kauhisteli ryppyjä silmäkulmissani, ja maalaili eteeni rumaa tulevaisuutta, jos en heti välittömästi ala käyttämään kalliita voiteita ehkäistäkseni tulevaisuutta naamarusinana. Jätin voiteet ostamatta, painelin takaisin uima-altaalle järkyttyneenä.

Seuraavan kerran Suomessa kosmetologikäynnillä kosmetologi ehdotti jotakin nuorentavaa erikoishoitoa. Sanoin suoraan että ei kiitos. Minä en halua näyttää nuoremmalta. Minä haluan näyttää terveeltä ja hyvinvoivalta ikäiseltäni. Siinäkin on tekemistä, tavoitetta ja haastetta ihan tarpeeksi!

Normaali

Yksi kommentti artikkeliin ”Pro-ageing, Well-ageing

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s