Gay Gallery

Kävelin hiljaisen Tähtitorninmäen läpi Helsingin keskustassa. Puistolla on synkeä menneisyys. Siellä homomiehet etsivät kaltaistaan seuraa siihen aikaan, kun homous oli rikos. Poliisi teki puistoon ratsioita. Nyt kaunis puisto elää hiljaiseloaan korkealla mäennyppylällä. Siellä nostetaan Suomen lippu salkoon itsenäisyyspäivän aamuna, mutta juuri muita yleisötapahtumia ei ole.

Suomen kansainvälisesti tunnetuin kuvataiteilja saattaa olla Tom of Finland. Tomppa on ehkä myös itse nuoruudessaan etsinyt seuraa samassa puistossa. Mitä jos puistosta tehtäisiin Tom of Finland -patsaspuisto? Sinne tulisi pronssipatsaita Tom of Finlandin miespiirustuksia malleina käyttäen.

Ja rantaan puiston kohdalle – siihen mihin piti tulla Guggenheim – tulisikin Gay Gallery. Siellä olisi pysyväisnäyttelyt Tom of Finlandin ja Tove Janssonin tuotannosta sekä isot tilat vieraileville näyttelyille. Ehtona olisi, että taiteilijan pitää kuulua seksuaalivähemmistöön. Andy Warholilla voitaisiin aloittaa.

Kävelysilta tien yli yhdistäisi gallerian ja puiston, jotka siten muodostaisivat yhtenäisen kokonaisuuden.

Kirjoitin ideasta mielipidekirjoituksen Hesariin. Saa nähdä julkaistaanko. Nimimerkiksi laitoin ”heteronormatiivinen rouva Etelä-Helsingistä”.

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Gay Gallery

  1. P sanoo:

    Onhan siellä vapun avajaiset. Ja Red Bull mäkiautokilpailu 😄.
    Mutta totta, ei ole paljon tapahtumia. Viihtyisä ja rauhallinen paikka istuskeluun kauniina kesäpäivänä.

  2. everstinna sanoo:

    Tämä tieto oli minulle uutta vaikka olen asunut niillä nurkilla ja nuoruudessa oleskelimme paljonkin Tähtitorninmäellä, koskaan en ole huomannut mitään mainitsemastasi ”synkeästä menneisyydestä”. Sitävastoin vanhan messukeskuksen (Kisahallin) takana oleva ”nyppylä” (Kasvitieteelliseen päin) toimi ainakin jossain välissä mainitunlaisena treffipaikkana – ehkä Tom of Finland -puistoehdotuksesi sopisi sinne. Tähtitorninmäki saisi mielestäni säilyä sellaisena kuin se on, niitä harvoja oikeita puistoja joissa voi rauhassa kävellä ja nauttia puistosta, kauniista puista , kukista ja vanhoista rakennuksista sen liepeillä. Ainoastaan isot Ruotsinlaivat pilaavat päiväsaikaan maiseman koska ovat nykyään niin isoja että peittävät näkymän merelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s