Koronaränsistyminen ja kello viiden tee

Kello 5.54 perjantaina 3.3.2020

Yöllä on tullut joulu. Lumi satanut maahan. Puiden oksat lumessa. On oikein kaunista, mutta kuka nyt haluaisi lunta maahan enää tässä vaiheessa, kun narsissit on ruukuissa, leskenlehdet ojan pientareilla ja pikkulinnut laulavat titityy. Onneksi en ennättänyt vaihtaa kesärenkaita.

Nyt on kulunut tasan kolme viikkoa siitä kun tulin tänne maalle. Olen tehnyt väliaikaisen muuttoilmoituksen syyskuun loppuun asti. Posti tuo ”onnea uuteen kotiin” -kirjeitä eri tahoilta; sähköyhtiöiltä ja lainalaitoksilta. Muuttolainaa saisi näppärästi.

Toissa päivänä käytiin kaupungissa. Piti käydä ostamassa pojalle uudet koulukirjat seuraavaa, kevään viimeistä, opiskelujaksoa varten. Samalla haettiin kotoa pojan rummut. Vitsailin että perustetaan tanssiorkesteri: poika soittaa rumpuja, minä trumpettia ja mies kitaraa. Kukaan meistä ei osaa soittaa kitaraa, eikä trumpettia, mutta sellaiset kyllä löytyy, kaikkea on.

Tehtiin piharakennuksen toiseen päätyy,  autokatokseen, ”man cave”. Paikka, missä voi soittaa rumpuja. Autokatoksessa ei ole lattiaa, pelkkä sepeli, mutta peitin lattian vanhoilla matoilla, vein seinustalle pitkät penkit – entiset Lohjanharjun tanssilavan penkit muuten, ostin kerran kirpparilta. Seinälle kiinnitetään chin pack -laite. Vekotin, missä voi treenata vatsalihaksia. Siinä roikutaan käsivarsien varassa, jalat ilmassa ja nostellaan jalkoja ylös. Ostin se pari vuotta sitten, ja on ollut siitä pitäen pahvilaatikossa. Se on jäänyt kokoamatta, koska siinä on niin monta osaa ja hankalat kokoamisohjeet, että masentuu välittömästi kun avaa laatikon. Eikä sille laitteelle ole ollut oikein järkevää paikkaa, mutta luulen että autokatos voisi olla hyvä.

Kaupungissakäyntipäivänä koin myös iloisen yllätyksen, kun pitkästä aikaa meikkasin. Meikkivoidetta, kulmat kuntoon ja huulipunaa. Ja kas, peilistä katsoi entinen minä! Rupsahtaminen olikin vain meikin puutetta. En ole viitsinyt meikata, mutta ehkä pitäisi.

Eräs ystäväni kertoi vaihtavansa vaatteita joka päivä klo 16. Siihen asti hän on lököverkkareissa, mutta iltapäivällä vaihtaa parempaa päälle – ja istahtaa katsomaan brittien huippumallit haussa -ohjelmaa. Vaatteiden vaihdosta ja siistiytymisestä tulee ryhtiä päivään ja olemiseen.

Minä mietin, josko alkaisi juomaan kello viiden teen joka päivä. Pistäisi mekon päälle, kattaisi pöydän kauniiksi, sytyttäisi kynttilän. Ja meikkaisi itselleen entisen naaman. Ettei koronaränsisty.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s