Illalla pelataan Rummya

Merete Mazzarella pelaa illalla Afrikan tähteä, tai ainakin hänen kirjansa on sen niminen. Me pelataan Rummya. Joka lauantai-ilta saunan jälkeen. Minä istun isoisän vihreällä nojatuolilla, mies kukkasohvalla, väliin laitetaan pieni pelipöytä, ja toinen, mihin pelinappulalaatikko.

Pelinappuloita jaetaan neljätoista. Avaus on 30 pistettä. Tavoitteena on päästä pelimerkeistä eroon. Niistä muodostetaan pöydälle sarjoja, joko eri maiden samoista numeroista tai saman maan peräkkäisistä. Toisen sarjoja saa täydentää, tai sarjoja muutella mieleisekseen pöydällä. Jos ei pysty laittamaan pelipöydälle mitään, pitää nostaa uusi pelinappula. Periaatteessa peliä voisi pelata kahden pakan pelikorteilla, mutta jostakin syystä siitä on kehitetty lautapeliversio.

Poika sai Rummy-pelin joskus syntymäpäivälahjaksi mökkinaapureilta. Mökkinaapurin rouva on työskennellyt vankimielisairaalan toimintaterapeuttina, ja kertoi että he siellä tykkäsivät pelata Rummyä. Ja eräänlainen vankilahan tämä koronaeristäytyminenkin on, joten peli sopii mainiosti myös meille. Siinä yhdistyy sopivassa suhteessa looginen ajattelu ja onni. Eikä peli ole liian pitkä. Pelaamme vähintään kaksi ottelua. Usein innostumme useampaan. Kamiinaan laitetaan tuli ja gintonicit laseihin.

Ötökät ovat heränneet. Itikoita tunkee sisälle, kissan niskassa on punkki. Ei meinaa antaa ottaa sitä pois. Saatiin sentään laitettua punkinkarkoitusmönjä. Se tepsii aina kuukauden verran, uusia punkkeja ei tartu. En tiedä kirveltääkö vai mikä, mutta jotenkin se on kissasta vastenmielistä.

Tunkiosta multaa etsiessäni kaivoin esiin sisiliskon. Olikohan se siellä talvehtimassa. Häntä siltä kyllä lähti, sen verran äkkinäinen herätys unilta oli. Anteeksi, ei ollut tarkoitus herättää liian aikaisin unilta. Olemus oli kyllä huomattavan kankea.

Pitää hommata oveen hyttysverkko. Pitäisi löytää joku kiva, ja samalla toimiva, sellainen joka pitää ökkömönkiäiset ulkona.

Istutin jotakin siemeniä purkkeihin, ja ne ovatkin lähteneet kasvamaan. Tosin olen unohtanut, mitä mihinkin purkkiin laitoin, joten nyt hämmästelen, mitä niistä tulee, mutta ehkä se tuo lisäjännitystä kasvatusprojektiin.

Tunkiolle ajattelin laittaa kurpitsoja. Haluaisin saada Halloweeniksi isoja oransseja, mutta tunkio pitäisi sitä ennen kääntää. Se kasvaa kaikenlaista rikkaruohoa. Ja tunkion sisällä nukkuvat sisiliskot autuaan tietämättöminä että heidän talviunensa on pian päättyvä. Varoitus, vöyhkä on tulossa.

 

 

 

 

 

 

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s