Enkeli vessanpöntössä ei tiedä hyvää

Pitihän se arvata, kun enkeli lensi vessanpönttöön ja kuningatar Elisabeth tipahti lusikasta; tästä ei hyvää seuraisi.

Ihmettelin outoa ääntä vessasta. Menin katsomaan. Siellä se oli: vessanpytyn pohjalla, äitivainaan enkeli. Metallienkeli oli roikkunut imukuppikiinnityksellä vessan seinällä. Jostain syystä imukupista lähti teho, ja enkeli lehahti pönttöön.

Seuraavaksi keitin teetä. Hunajan sekoitan aina kun mahdollista suosikkilusikallani. Siinä on kuningatar Elisabethin naama lusikan varren päässä. Nyt kuva irtosi liimauksestaan.

Huonoahan se tiesi.

Piharakennuksen ulkoverhoilu-urakka paljasti että idänpuoleisen seinän hirret olivat lähes kauttaaltaan lahot. Ikinä en ole niin lahoja hirsiä nähnyt! Ihme että koko pytinki on pysynyt pystyssä.

Joten en nyt sitten tilaa mitään bootseja. Onneksi en ehtinyt tilata. Nyt täytyy laittaa joka ropo saunan korjaukseen.

Ja auton korjaukseen.

Typy-autolla on ilmeisesti myös vaihdevuodet, koska sillä on kuuma. Moottorin jäädytinnestettä on nyt lisätty kolme kertaa, mutta aina vain pyytää uudelleen lisää. Tänään vein autokorjaamolle. Ilmeisesti jäähdytinjärjestelmässä on joku vika. Ihan niin kuin omassakin jäähdytinjärjestelmässä.

Omat autonhuoltotaidot ovat lisääntyneet. Osaan tarkistaa ilmat renkaista ja lisätä uutta. Osaan tarkistaa öljyt ja lisätä uutta. Nyt osaan myös tarkistaa jäähdytinnesteet ja lisätä uutta. Jäähdytinnestettä on kahta eri väriä: punaista ja vihreää. Typy käyttää punaista. Koska on itsekin punainen.

Saunakin oli punainen, perinteinen punamulta. On se kohta taas, kun korjataan. Se hyvä puoli vastoinkäymisessä on, että kun nyt seinää joudutaan joka tapauksessa purkamaan, saan uudelle seinälle oven, josta olen haaveillut.

Uudesta ovesta pääsee rakennuksen takaseinustalle vilvoittelemaan löylyistä. Siinä voi sitten ihailla naapurin komeaa peltoa ja omaa pientä pottumaata.

Peltomaisema on upea. Silmä ja sielu lepää siinä, ja aina on uutta katseltavaa kun seuraa pellon muokkausta, sen eri vaiheita, viljan kasvua, sen hulmuamista tuulessa ja lopulta viljan niittoa. Peltomaisemassa näkee kauas, peltojen takana on toisia taloja.

En tiedä, ketä siellä asuu, mutta illalla sieltä näkyvät valot ovat kivat ja tuovat turvan tunnetta. Tuollakin on joku – omassa eristyskuplassaan.

 

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s