Tuliaiset

Nyt on todennäköisesti kaikki omat kesävieraat tältä kesältä käyneet. Enää on airbnb-vieraita, ensi viikko on jälleen full-booked, mutta sitten pistän majoitustoiminnan kiinni perheen pyynnöstä. Rauhoitetaan viimeiset mökkipäivät, ollaan hissukseen keskenämme.

Airbnb on ollut varsin positiivinen kokemus. Mökki on ollut varattuna 21 päivänä heinäkuussa. Ensimmäiset vieraat olivat 8.7. Joten lähes joka päivä mökissä on asuttu siitä pitäen kun majoittamisen aloitin. Ansiot heinäkuulta on 697 euroa. Enemmänkin olisin tienannut, jos hinta olisi ollut alusta pitäen 45€ eikä 30€. Päivittäin mökkibusinekseen menee aikaa ehkä noin tunnin verran mökin siivoukseen ja pedin petaukseen. Tietenkin myös vessaa ja saunaa tulee siivottua useammin kuin normaalisti, mutta se nyt ei varsinaisesti haittaa.

Saunamaksu on erikseen ja sen lämmityksen olen ulkoistanut pojalle.

Ainoa miinuspuoli on jatkuva lakanapyykki. Täytynee ensi kesäksi ostaa lisää lakanoita, että ei tarvitse pelätä niiden loppumista. Sadesäällä on mökkiolosuhteissa huono kuivata pyykkiä.

Omia mökkivieraitani olen aina ohjeistanut, että ei saa tuoda tulisia. Tai saa, mutta vain syötäviä ja juotavia. Varsinkin kaupunkiherkut, esim. erikoisjuustot ja leivät ovat tervetulleita. Tietenkin myös kynttilät, servietit ja sen sellaiset pois kuluvat ovat kivoja tuliaisia. Mutta muuten pieniin tiloihin ei lisää tavaraa kaivata.

Mutta joitakin ihan kivoja tuliaisia ovat mökkivieraat onnistuneet tuomaan. Kuten nuorentavan turvesaippuan. Odotan innolla tuloksia. Kuinkahan monta vuotta lähtee? Toivottavasti neljä. Silloin olisin 49. Tuntuu että kaikenlainen ruumillinen rapistuminen – tai ei, kyllä se oli ihan ruumiillinen romahdus – tapahtui heti 50 täytettyä. Ihan kuin luonto olisi katsonut kalenteria, että jaahas tuo täytti nyt 50, pistetäänpä siitä haperoituminen käyntiin. Sitä ennen en tiennyt mitä on närästys, peräpukamat tai kuivuvat limakalvot. Ihmettelin, miksi tuotteita näihin mystisiin vaivoihin mainostetaan niin paljon. Enää en ihmettele.

Eräät mökkivieraat olivat kuulleet huutokaupasta ostamastani sadan kukkopillin kokoelmasta, ja toivat tullessaan vielä yhden. Nyt minulla on 101 kukkopilliä! 101 dalmatialaista on niin last season!  101 kukkopilliä se vasta jotain on!

Entäpä sitten meidän Miiru. Palasin väsyttävältä kaupunkiressulta takaisin mökille. Kun Miiru huomasi tuloni, se lähti heti ulos ja palasi hetken kuluttua kuollut myyrä hampaissaan. Tipautti sen ruokapöydän viereen matolle. Ikään kuin sanoen: ”tervetuloa kotiin, tässä vähän särvintä pöytään”.

Voi sitä pientä, yritti ilahduttaa ja omalla tavallaan toivottaa tervetulleeksi takaisin.

ps. Seuraavassa postauksessa palaan vielä edellisen juttuni aiheeseen. Joten siihen on tulossa jatkoa huomenna.

 

Normaali

Yksi kommentti artikkeliin ”Tuliaiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s