Suomessa valmistetaan silmälasien linssejä, enpä tiennyt!

Onpas tämä nyt vaikeaa! Silmälasien ostaminen. Minulla on kuudet lasit piirongin laatikossa. Kolmea käytän. Mitkään eivät ole sopivat. Uusimmat olen hankkinut vuosi sitten, ja ne ovat ainoat monitehot, mutta näkö on huonontunut, enkä näe niillä enää hyvin.

Koska minulle on tehty likinäköleikkaus 90-luvun lopulla, optikko ei saa tehdä näöntarkastusta ja joka kerran kun silmälasit pitää uusia, pitää mennä silmälääkäriin. Se on ihan järjetöntä. Edellisen kerran olin silmälääkärissä vuosi sitten. Silmälääkärihän ei ole mikään lasien asiantuntija, joten käytännössä optikko tekee lääkärin jälkeen oman tutkimuksensa, minkä perusteella tehdään lasit. Joten tavallaan joudun maksamaan lääkärikäynnistä turhaan, silmälaseille tulee aina rapiat sata euroa lisähintaa lääkärissä käynnin takia.

Ajattelin, että voisin laitattaa uudet lasit vanhoihin kehyksiin – niitä kun on. En näe tarpeelliseksi hankkia uusia kehyksiä. Kaupassa minulle sanottiin, että meillä on nyt tämä tarjous, linssit + kehykset -50%, että kyllä kannattaisi hankkia myös uudet kehykset. Sanoin, että no onko teillä samanlaisia kuin nämä entiset, otan ne. Ei tietenkään ollut.

Seuraavaksi kauppias esitteli linssivaihtoehtoja. Eri vaihtoehtoja oli kuusi, ja niillä erilaisia alalajeja. Kalleimmat maksoivat 999€, halvimmat 149€, mutta niiden päälle kauppias merkkasi rastin. Niitä hän ei kuulemma ollut vielä koskaan kenellekään myynyt. Eikä ilmeisesti myisi nytkään.

Ottaisiko Balanis- vai Daynamic -moniteholinssit Super Hi-Vision -linssipinnoitteella? Vai Life-Style 3-linssit Hi-Vision Longlife -pinnoitteella? Vai olisiko sittenkin kenties MyStyle V+ -linssi Hi-Vision Longlife -yhdistelmäpinnoitteella ja 100% UV-pinnoitteella? Vielä olisi olemassa Enroute Pro tai pelkkä Enroute vaihtoehto, jos ensimmäisistä ei mikään tuntunut omalta.

Haiskahtaa huijaukselta. Kaiken lisäksi linssit ostetaan kuin joulusika säkissä. Jos saisin nenälleni eri linssivaihtoehdot, valinta olisi helpompaa. Voisi itse katsoa ja kokea, mikä vaihtoehto on paras. Nyt pitäisi vain tökätä jotakin nimi- ja hintahirviötä sormella ja sanoa että nuo.

Kotona googlasin. Selvisi, että pienemmät optikkoliikkeet suhtautuvat paremmin pelkkään linssien uusimiseen vanhoihin kehyksiin. Kaiken lisäksi joissakin pienissä isojen optikkoketjujen ulkopuolisissa liikkeissä myydään kotimaisia Piiloset-linssejä. Sellaiset haluan! Ne hiotaan Suomessa, Liedossa, eikä lähetetä Unkariin. Sen takia lasit saa myös nopeammin. Yleensä ketjuliikkeiden silmälasia saa odotella kolme viikkoa. Piiloset antaa linssien pinnoitteille kolmen vuoden takuun, ja kuukauden ostotakuun eli jos linssit eivät jostain syystä ole hyvät, ne voi uusia kuukauden kuluessa ostamisesta. Piiloset-linssit on myös kehitetty erityisesti tänne pohjoiseen ilmanalaan, missä lämpötilanvaihtelut ovat suuret. Ehkä saan vielä linssit, jotka eivät ole huurussa koko ajan.

Kyllä kannattaa googlata ennen ostopäätöstä. Enpä olisi tiennyt, että silmälasien linssejä valmistetaan Suomessa, enkä sellaisia osannut silmälasikauppiaalta kysellä. Ja loppujen lopuksi ne linssit ovat tärkeimmät, tärkeämmät kuin kehykset, sillä linsseillähän sitä loppujen lopuksi nähdään, jos nähdään.

Advertisement
Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s