Joululahjoja

Sain töistä joululahjaksi kahden kuukauden käyttöoikeuden BookBeat -palveluun. Kiva lahja! Aineeton ja pitkäaikaista iloa tuottava.

Tosin, nyt olen paitsi puikkokoukussa myös äänikirjakoukussa. Nämä kaksi addiktiota kommunikoivat keskenään varsin hyvin. Voin laittaa kännykästä äänikirjan päälle ja samalla kutoa. Yhtä hyvä yhdistelmä kuin lakritsi ja suklaa!

Päätin että kuuntelen kahdessa kuukaudessa ”kaikki” kirjat. Tarkoitan kaikki, jotka olin ajatellut lukea. Oikein ahmin kirjoja. Aloitin kuuntelun Finlandia-palkinnon voittaneella kirjalla Margarita. Tunnelmallisena kirjana, missä paljon tapahtuu kirjan päähenkilön pään sisäisenä ajatteluna ja havaintoina, kirja soveltuu erinomaisesti äänikirjaksi.

Ainoa ongelma on nyt se, että en malta lopettaa kuuntelua. Siispä nukun korvatulpat korvilla, ja kuuntelen kirjaan pitkin yötä, aina kun heräilen. Tällä tavoin kuuntelukokemus on varsin rikkonainen. Väliin jää kohtia pimentoon. En tiedä, olenko oikein kartalla juonesta. Pitääköhän minun kuunnella kirja kaiken varalta vielä toiseen kertaan?

Kävin maanantaina kampaajalla, ja hän kertoi myös valvoneensa yöllä. Aikansa kuluksi hän oli räplännyt kännykkäänsä ja katsonut, mitä kaikkea Woltilta voi tilata. Sieltä voi nykyisin tilata omaan tai toisen kotiin kukkia ja lahjoja, vaikka mitä. Minäkin tsekkasin. Todellakin, ja miten kivoja lahjaideoita. Voi tilata esimerkiksi Kasvata oma tammi -paketin. Kiva lahjaidea. Ensin voi kasvattaa tammea puoli vuotta sisällä kotona, ja kesällä istuttaa se maahan vaikka mökille. Tai voisiko sen tammen istuttaa omaksi salapuuksi kaupungin maille? Jonnekin katvealueelle, pöpelikköön ja käydä retkeilemässä ja katsomassa, miten tammi pärjäilee. Sehän olisi kiva lahja lapsiperheelle. Ja kaiken voi tehdä kotisoffalta etänä. Ei tarvitse lähteä ulos vesisateeseen ja pimeään hengittelemään silmälaseja huuruun. Eikä varsinkaan ärsyyntymään.

Käytiin Citymarketissa. Oli arki ja keskipäivä ja ajateltiin että ei siellä paljon ketään ole, oli joku täsmäostos tehtävänä. Olihan siellä väkeä. Rupesi jo vähän kuumottamaan. Oltiin lopulta jo parkkihallin parkkimittarilla. Inhoan parkkihalleja ja kaikkea niihin liittyvää. Minulla on huonoja kokemuksia niistä. Kerran en löytänyt enää omaa autoani (se tapahtui Flamingon parkkihallissa, joka on oudon sekava). Ja kerran olen jäänyt jumiin parkkihalliin. Puomi oli rikki, eikä kukaan päässyt hetkeen pois.

Tällä kertaa parkkimittari oli sekava vekotin. Siinä oli kolme reikää ja paljon vilkkuvia valoja ja tekstejä. Yritin maksaa pankkikortilla. Jostakin syystä kortti ei mennyt siihen reikään (lopulta selvisi että sen ei kuulunutkaan mennä, siinä oli jonkinlainen etälukija, tosin ihmettelen, miksi siinä sitten oli se kolo) Takaa huudeltiin ohjeita, laita siihen ylempään, laita ensin K-plussakortti, laita, laita, laita! Ja kun kortti ei yrityksistä huolimatta mennyt reikään, takaa kuului kaikkitietävä diagnoosi ”taitaa olla väärennetty kortti”. Siinä vaiheessa käännyin ja sanoin takana huutelevalle ukonrotjakkeelle että ” ITSE OLET VÄÄRENNETTY!”

Terveisin, Minna 5v.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s