Sohvaperunan tv-nurkka

Keskiviikkona alkoi KulttuuriCocktail Live. Hyvä että vihdoinkin televisioon saatiin kulttuuriaiheita käsittelevä ohjelma! Tästä on ollut selkeä puute. Radiossa pyörii samanniminen ohjelma, ja sitä seuraan viikottain. Kulttuuria voisi käsitellä myös Helsingin Sanomissa huomattavasti laaja-alaisemmin. Ja uutisointi on hitusen liian Helsinki-keskeistä. Toivoisin enemmän juttuja kulttuuritarjonnasta ympäri Suomen. Se voisi lisätä maan sisäistä matkailua. Voisin hyvin lähteä pikku reissuun Ouluun, Kuopioon, Vaasaan, Kotkaan tai Seinäjoelle, jos tietäisin, mitä siellä tapahtuu. Niin, voihan sitä googlata, kyllä. Mutta voisi näyttelyistä, teatterista ja konserttitarjonnasta kertoa myös lehdissä. Nyt tapahtumia ei tietenkään koronan takia ole, mutta sitten taas kun elämä on taas normaalia.

Television KulttuuriCocktail Live oli pienoinen pettymys. Ohjelma lähetetään suorana, miksiköhän tähän ratkaisuun on päädytty? Ohjelma oli myös sisällöltään, miten sen nyt sanoisi, ei vaikuttanut erityisen tasokkaalta, oli vähän sellainen lastenohjelman tuntu. Mikähän idea sekin oli, että toimittajat olivat ottaneet itsestään kuvat lapsuuden roolimalliasuissa? Luulin katsovani Pikku-Kakkosta.

En haluaisi olla ikärasisti, mutta ovatkohan KulttuuriCocktail Liven juontajat liian nuoria ja kokemattomia? Jos nyt kuvittelen ohjelman vetäjäksi esimerkiksi edesmenneen Jörn Donnerin, niin uskoisin että ohjelma olisi ollut ihan toisella tasolla. Kulttuuriohjelman toimittajalla pitää olla laaja kulttuurikentän tuntemus ja ymmärrys, perspektiiviä. Luulisi että sellaisia ihmisiä löytyisi vielä elävänäkin. Löytyisikö yliopistosta?

Ohjelman aiheena oli sukupuoliroolit lastenkirjoissa. Hohhoijaa, taas päästiin tähän nykyiseen ikuisuuskysymykseen. Ehkä keskustelun taso olisi noussut jos studiossa aiheesta olisi ollut keskustelemassa lastenpsykiatri Jari Sinkkonen, nyt häntä oli haastateltu erikseen.

Toivottavasti KulttuuriCocktai Live -ohjelma saa lähtökankeudesta huolimatta ilmaa siipiensä alle. Kulttuuri tarvitsee ehdottomasti oman ohjelmansa televisioon.

Torstaina katsoin A-talkin, siinä oli aiheena vihapuhe. Voi että minä rakastan Anna Kontulaa! Nyt tuli vahva ilmaus, mutta en voi itselleni mitään. Siinä on sitten fiksu ihminen ja loistava keskustelija. Anna Kontula saisi olla television kaikissa keskusteluohjelmissa aina. Vakiovieraana. Ihailen paitsi hänen älyään ja tietämystään, myös selkeätä ja asiasisältöistä puhetapaa. Naamalla ei ole virne, jota nykyisin joskus näkee, ja jonka tarkoitus on osoittaa halveksuntaa muita puhujia kohtaan. Kontula ei myöskään puhu toisten päälle, odottaa puheenvuoroa. Hän luottaa siihen että saa vuoron puhua, sanoo sitten asiansa, ei rupea vänkkäämään, esittää perustellun oman näkökulmansa. Kaikki halpamainen ja huono käytös ja puhe on Anna Kontulasta kaukana kuin kuu maasta.

Sanottaakoon että ole Anna Kontulan edustaman puolueen kannattaja. Tiedä, olenko minkään, puolueista on nykyään aika vaikea pitää. Sitä paitsi joka puolueesta löytyy hyviä, älykkäitä ja viisaita ihmisiä. Anna Kontula kuuluu ehdottomasti siihen eliittiin. Kuuluisi hallitukseen. Toivottavasti näemme hänet vielä politiikan huippupaikoilla jonakin päivänä. Tai ainakin enemmän televisiossa.

Sosiologina ja yhteiskuntatieteiden tohtorina hän olisi voinut hyvin olla myös siinä KulttuuriCoctail -ohjelmassa. Olisi heti ohjelman taso noussut.

Peukku, peukku, vielä kerran peukku sekä hymynaama Kontulalle! Ja sydän.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s