Kouluruokakassi

Tietääköhän sitä kaikki etätyötä ja -koulua käyvät kohta enää mistä ovat etänä. Tätä on jatkunut jo niin kauan että todellisuus unohtuu. Outo alkaa tuntua normaalilta.

Yksi haastekohta itselläni on ollut ruoka. Kun 17-vuotias on etäkoulussa, ruokaa pitää tehdä usein ja paljon. Koulussa voisi käydä syömässä, mutta se on toisaalta mahdotonta, koska ruokatauko on niin lyhyt että siinä ajassa ei ehdi koululle ja sieltä takaisin kotiin.

Kunnes äkkäsin Wilmasta; kouluruokaa voi tilata kotiin noudettavaksi kerran viikossa. Jippiaijei! Näin sieluni silmin jääkaapin täynnä kanaviillokkia, makaronilaatikkoa, lihakeittoa, veripalttua – tuskin sitä sentään enää kouluissa tarjotaan – ja kaalisalaattia pienillä ananaspaloilla elävöitettynä.

Poika yritti kyseenalaistaa, onko tämä välttämätöntä. Minä rautalankaa vääntämään, että näin tehden välttyisimme yhdeltä aterianvalmistukselta per päivä. Niinpä tilattiin annokset ja käytiin ne sovitusti noutamassa. Ohjeena oli ottaa oma kassi mukaan. Minä odottelin autossa, kun poika kävi koululla, kohta päästäisiin kouluruokalan herkkuja maistelemaan.

Juuri vähän aikaa sitten olin törmännyt televisiossa ohjelmanpätkään, missä Marttojen opastuksella tehtiin kouluruokia, juuri sitä kanaviillokkia ja hyväksi kehuttiin. Kyllä minulle ainakin kelpaisi!

No ei. Ei se mennyt sitten ihan niin. Kurkkasin kassiin. Siellä oli näkkäripaketti, margariinipaketti, litra appelsiinituoremehua, Jalostajan hernekeittopurkki, Jalostajan tomaattilinssikeittopussi ja puoli kiloa lihaperunasoselaatikkoa. Ei mitään kouluklassikoita! Ihan tavallisia kaupan eineksiä vain. Poika oli tyytyväinen.

Kaipa minun nyt sitten pitää ihan itse kanaviillokkini Marttojen ohjeilla tehdä. Pitäisiköhän pitää oikein sellaiset kouluruokapäivät 70-luvun malliin kotona? Laittaisi veripalttua puolukkasurvoksella lounaaksi.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s