blogipostaus

Outo olo rautakaupassa

Kävin Lanternan Askossa ostamassa tyynynsuojia. Parkkipaikalla tuli mieleen että viereisestä K-raudasta saattaisi löytyä tuhkaämpäri. Sellainen kannellinen, mihin kaminan tuhkat voi tyhjentää. Sinne siis.

Jäin ihmettelemään grillitarvikeosaston laajuutta. Kylläpä on ulkoruuanlaittoon vaikka mitä härpäkkeitä tarjolla!

Ajatella, aikojen alussa luolaihminen laittoi aina ruokansa ulkona nuotiolla. Sitten kehitys kehittyi, lopulta saimme täysinvarustellut keittiöt sisätiloihin juoksevalla vedellä – jopa lämpimällä vedellä! – tulikuumaa vettä lorisee kun vain hanasta kääntää, liesi lämpenee nappia painamalla, on mikroaaltouunia, kahvinkeitintä, leivänpaahdinta yms. Mitä tekee ihminen? Haluaa takaisin ulos laittamaan ruokaa. Mutta tietenkin täysin varusteltuna. Ulkokeittiöt ovat parimetrisiä lentokoneohjaamoja ja grillaaja jonkin sortin ruuanlaiton sankarihahmo aseenaan grillipihdit.

Siellä Lanternan K-raudassa minulle tuli kummallinen olo. Tajusin että olin samaisessa paikassa miltei tasan neljä vuotta sitten, kun puhelin soi. Kolmesta veljestäni keskimmäinen soitti pahat uutiset: nuorimmainen veljistä oli ollut jo jonkin aikaa sairaalassa, nyt lääkäri oli sanonut että kyse on päivistä, ehkä vain tunneista. Lähdin saman tien ajamaan 400 kilometriä veljen luo. Veli oli juuri täyttänyt 56-vuotta. Minä täytän parin viikon päästä 56-vuotta.

Mies aina vitsailee innolleni käydä rautakaupoissa. Ne ovat suosikkikauppojani. Kerran ostin jopa kaikki joululahjat rautakaupasta. Tällä kertaa rautakaupasta tuli hetkeksi mystinen paikka. Jonkinlainen yhteys menneisyyteen, edesmenneisiin. En löytänyt tuhkaämpäriä, tuhkaksi moni vainajakin nykyisin päätyy. Tyhjin käsin lähdin K-raudasta. Tyhjin käsin lähdetään jonakin päivänä täältä jokainen.

Olipa outo olo Lanternan K-raudassa. Ei paha, mutta vähän pyhä.

Advertisement
Normaali

3 kommenttia artikkeliin ”Outo olo rautakaupassa

  1. Rautakaupoissa on tosiaan laajat valikoimat nykyisin. Meidänkin paikallisessa mainostettiin tänään lehdessä shampoota. Mitä ihmettä?!
    Tuo Lanterna-nimi oli minulle aivan vieras ja piti oikein googlettaa onko Suomessakaan. No Helsingissä näkyy olevan. Aina oppii jotain uutta.

  2. N sanoo:

    Kiitos kirjoituksestasi. Koska kaupan pitää kannattaa yhä enemmän ja varastoissa seisoa mahdollisimman vähän kiinni rahaa, supistuu valikoimista artikkeli toisensa jälkeen. Tuhkaämpäri kuulunee niihin. Samoin vaikkapa henkselit ja villahousut. Mistä ihminen löytää enää nykyään niin epämuodikkaita asusteita, joita varttuneempaan ikäryhmään kuuluva läheinen olisi kuitenkin tarvinut? Valikoimaa ja palvelua tarjoaville rautakaupoille, lyhyttavaraliikkeille, kirjakaupoille, nappikaupoille, kukkakaupoille, paperikaupoille ym. on edelleen tarvetta ketjuliikkeiden vastapainoksi. Hatunnosto yrittäjille, jotka sinnittelevät nettikaupan rinnalla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s