blogipostaus

Hyvää ystävänpäivää sinulle tuntematon

Käyn nykyään harvakseltaan kampaajalla, parin kuukauden välein. Edellinen kerta oli juuri ennen joulua, nyt käynti osui ystävänpäiväksi. Harvatahtiseen käyntiin on hyvä syy: käyn mieluummin harvemmin ja kalliimmin kuin useammin ja halvemmin. Otan aina ns. energiahiustenleikkuun. Palvelun nimi on hieman harhaanjohtava. Osuvampi nimi olisi Rauhoittava hemmotteluhoito. Sessio kestää puolitoista tuntia ja alkaa pään ja hartioiden hieronnalla. Yleensä valitsen tuoksuksi laventeliöljyn, se lisää rauhoittavaa vaikutusta. Kaiken ihanuuden lisäksi hoito tehdään omassa, sille varatussa tilassa, missä ei ole muita asiakkaita, joten siellä on täysi hiljaisuus. Ah, miten ihanaa. Käsittelyn jälkeen olo on kuin taivaassa käyneellä.

Olin juuri maksamassa kampaamokäyntiä, kun katsoin liiketilan ikkunasta ulos. Ostoskeskuksen sisäpihalla kuljeskeli päämäärättömästi nuori reppana. Tai ei hän päämäärätön ollut, etsi jotakin, keneltä pyytää rahaa. Niinpä ei ollut suuri yllätys, kun törmäsin poikaan viereisen kahvilan ovella. Olin ajatellut ostaa sieltä itselleni take away kahvin nautittavaksi bussiin kotimatkaa varten. ”Voitko antaa minulle euron, niin saisin energiajuoman”, poika kysyi. ”Tottakai!” vastasin iloisesti niin kuin olisin tavannut vanhan ystävän. Ajattelin että heille varmaan ollaan yleensä tylyjä ja typeitä. ”Se on kyllä tosi epäterveellistä”, jatkoin. Teki mieli sanoa että osta mieluuummin vaikka olut, se on sentään tehty viljasta, eikä ole pelkkä kemiallisten aineiden makea sotku, mutta en viitsinyt sanoa mitään, terveysvalistus ei ehkä ollut se, minkä tarpeessa poika oli.

Kaivon käsilaukusta kolikkokukkaron. Siellä olikin jokunen euro, kaadoin ne kaikki pojan kouraan ja sanoin, ota vaan nämä kaikki. ”Hyvää ystävänpäivää”, sanoin. ”Hyvää ystävänpäivää” poika vastasi.

Advertisement
Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s