blogipostaus

Ketä äänestäisi?

Eduskuntavaalit lähestyvät. Ensi kertaa elämässäni minulla ei ole hajuakaan mitä puoluetta äänestän, saati että ketä. Olen aina äänestänyt. Ei ole kertaakaan jäänyt väliin. Ja kyllä nytkin äänestän, mutta ketä? Mikään puolue ei ihan täysin istu omaan ajatteluuni ja maailmankuvaani. Lähestyn asiaa negaation kautta. Listaan puolueet oikealta vasemmalle. Saa ihan vapaasti suuttua ja loukkaantua. Tämä on vain minun tuntemukseni.

Liike Nyt: en halua äänestää perhettä, haluan äänestää aatetta.

Perussuomalaiset: pelkään puolueen sisällä toimivia fasistisia ääriliikkeitä ja epämääräisiä rikollistaustaisia ehdokkaita. Liian riidanhaluinen.

Kristillisdemokraatit: edustaa uskonnollisia kristillisiä ääriliikkeitä, ei evl.lutia. Ylipäätään en pidä uskonnon ja politiikan sekoittamisesta keskenään, vaikka sen suon että päättäjille ruokoillaan viisautta tehdä oikeita päätöksiä.

Kokoomus: ajattelee vain rahaa ja ajaa vain menestyvien asioita. Kokoomuksen Suomi sijaitsee Westendissä, muuta Suomea ei ole , paitsi Lapissa voi käydä lomalla.

Keskusta: ei uudistu, ei halua ymmärtää että maailma ei pysy samanlaisena on pakko muuttua ja joskus hylätä vanha, haluaa hakata kaikki metsät. Pitäisi positioida puolueena maltilliseksi oikeistoksi, mutta positioi itsensä maaseutupuolueeksi ja kaikki ihmiset eivät ole joko tai, on myös sekä että ihmisiä. Minä olen sekä että ihminen tai maalainen kaupungissa. Matti Vanhasta ihalen: ei provosoidu, ajattelee kokonaisuutta, mielentyyneys, selkeys, valtiomies. Mutta hänhän on jo vetäytynyt, eikä edes olisi ehdokkaana omassa vaalipiirissäni.

Vihreät: haluaa hakata kaikki puut Helsingistä ja rakentaa joka paikan täyteen, mieluiten pilvenpiirtäjiä ja pyöräteitä. Jos Kokoomuksen Suomi on Westend, vihreiden Suomi on Punavuori tai Käpylä/Kumpula. Haluaa lisää kaupunkia kaupunkiin ja kaikki kaupunkiin.

SDP: olen tippunut kärryiltä mitä puolue edustaa paitsi Sanna Marinia. Oli aiemmin ammattiyhdistysihmisten puolue. Yksihenkilöpuolue. Missä muut ovat?

Vasemmistoliitto: sama kuin edellinen eli mitä edustaa? Ihailen kyllä Li Anderssonia ja Anna Kontulaa, molemmat ovat selkeäsanaisia, jämptejä, pelottomia naisia, ihan priimatavaraa, mutta olen suku- ja perhetaustaltani oikeistolainen, olisi iso hyppy minulle jos äänestäisin puoluetta vasemmalta. Toisaalta miksi itsensä pitäisi asfaltoida puoluekartan jonnekin kohtaan? Kyseiset ihalemani naiset eivät ole ehdokkaina omassa vaalipiirissäni, joten heitä en voi äänestää.

Nyt unohtui RKP, ehkä siksi kun en ole ruotsinkielinen. Kerran nuorena olen kyllä äänestänyt RKP:täkin, muistaakseni. Sympatiseeraan RKP: n liberaalia ja suvaitsevaista fiilistä, mutta onko se vähän liiankin ”kaikki käy meille kunhan kaikilla on kivaa ja diskuteerataan”-puolue. Sitä paitsi en kannata pakkoruotsia. Kielten opiskelu on tärkeää, monien kielten opiskelu, mutta onko sen oltava Ruotsi? Tarvitaan kiinan kielen osaavia, venäjää puhuvia, ei varmaan olisi pahitteeksi osata arabiaa. Kauppa käy sitä paremmin, mitä paremmin osaa ja ymmärtää vastapuolen puhetta. Ja ”vihollisienkin” kieltä on hyvä osata.

Tässä sitä nyt ollaan. Olen maalannut itseni poliittiseen nurkkaan.

Onko Käärijä ehdokkaana? Äänestän sitä.

Suomi – douze point!

Advertisement
Normaali

4 kommenttia artikkeliin ”Ketä äänestäisi?

  1. Sirpaliisa Hast sanoo:

    Samoissa ajatuksissa ja samoilla linjoillakin. Vaalikonettakin (käyttö täysin periaatteitani vastaan) kokeilin, ei tullut > 75% yhteensopivuutta kenenkään ehdokkaan kanssa (Turun vaalipiiri). RKP:tä ja ”oikean laidan vihreitä” sieltä ponnahti listoille😳

  2. pirjopyhjrvi sanoo:

    Samaa neuvottomuutta poden minäkin. Äänestää pitää, mutta mitä ja ketä. Ääneni on kuitenkin tosi tärkeä, koska lopulta juuri siirtyvät äänestäjät ratkaisevat tuloksen. Mihin siirtyisi tällä kertaa? Pirjo P.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s