blogipostaus

Kankaanpainokurssilla

En olekaan pitkään aikaan ollut kurssilla. Olen oikea vanha, kunnon kurssiaktiivi! Tykkään erilaisista lyhyistä kädentaitokursseista. Olen ollut mm. lasihimmelikurssilla, savenvalanta- ja keramiikkakursseilla ja ikebana-kurssilla.

Nyt olen palannut kurssille, oikealle täsmäkurssille, halusin pöytäliinan, missä on painokuviona miehen ja minun etunimien kirjaimet vastakkain. Samanlaisella kuviolla meillä on keraamiset lautaset. Nyt tekeillä on pöytäliina.

Kurssi pidetään Espoon aikuislukiossa ja se kestää vain kaksi kertaa + viikonlopun. Ensimmäinen kerta on nyt käytynä. Vapise Maija Isola, täältä tulee mrs middleage, ja uudet upeat painokuosit!

Mutta olipa haastetehtävä löytää perille. Voi hyvä tavaton sentään! Olen kerran aikaisemmin käynyt Ainoassa, ostoskeskuksessa Tapiolassa, jo se itsessään on uuvuttavan vaikea, hyvä kun löytää itsensä ulos. Kaiken lisäksi ulkona on massiivinen rakennustyömaa, jonka toisella puolella opisto sijaitsee. Google Maps ehdotti pitkää kiertoreittiä opistolle. HSL näytti että olisi suorempikin reitti, mutta en ymmärtänyt, miten ja missä se menisi? Jonkinlainen käytävä? Maan allako, joku tunneli vai mikä?

Myöhästyin kymmenen minuuttia. Kysyin reittiä useammalta vastaantulijalta. Sain kaikilta ystävällisiä neuvoja, mutta ne eivät johtaneet oikeaan, kunnes viimein tuli nuoripari, joka osasi neuvoa kummajaiskäytävään, joka mutkitteli rakennustyömaan yläpuolella ja jota kautta pääsi toiselle puolelle. Missään en nähnyt tienviittoja Omniaan. Viittoja oli kyllä monelaisiin paikannimiin, mutta jos Tapiolan aukio tai Sammonkäytävä ei sano sinulle mitään, ei niistä ole apua.

Ihmetyttää. Tuntuu siltä kuin paikat suunniteltaisiin aina vain heille, jotka siellä asuvat ja tuntevat kuin omat taskunsa. Samanlainen kokemus oli, kun joku aika sitten labrakokeet oli määrätty otettavaksi Kalasataman uudessa hyvinvointilaitoksessa. Sinne oli varsin kätevä mennä metrolla, mutta aikaa kului tuplasti enemmän itse paikan löytämiseen ja Redin läpi kulkemiseen. Kun tulet metrosta ylös ostariin, et tajua missä kerroksessa olet. Pitääkö mennä ylös vai alas päästäkseen katutasoon. Tällaiset perusasiat pitäisi olla itsestäänselvästi merkitty ja opastettu. Säälin kauppojen myyjiä, jotka joutunevat vastaamaan useamman kerran päivässä samoihin paikannuskysymyksiin. Luulisi että menee hermot eksyneisiin asiakkaisiin. Eikä sekään ole kiva, jos myöhästyy vastaanotolta, koska on eksynyt, vaikka on varannut runsaasti aikaa löytääkseen perille.

Sadussa lapset ottivat metsään lankakerän ja rullasivat sen auki löytääkseen takaisin. Takaisin on helpompi löytää. Mutta miten löytää perille? Meilahden sairaaloissa lattioihin on maalattu erivärisiä viivoja. Seuraamalla oikean väristä viivaa löytää perille. Toimii vähän lankakerän tapaan. Ehkä tulevaisuudessa apunamme on jonkinlaiset opasrobotit, jotka johdattavat perille eksyneen. Metroasemalla olisi rivissä opasrobotteja valmiina palvelemaan. Kerrot vain sille, minne olet menossa ja kävelet sitten robotin perässä. Oikeastaan odotan robottiaikaa. Kotona olisi kiva sellainen robotti, joka toisi aamukahvit ja lehden sänkyyn. Onhan minulla kyllä mies sitä varten, mutta kun hän nukkuu yleensä pidempään. Joten minä olen aamiaisrobottihommissa meillä.

Advertisement
Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s