blogipostaus

Hyvää Naistenpäivää, osa 2

Ei ole näköjään liputuspäivä tämä Naistenpäivä. Ei ainakaan meidän taloyhtiössä. Samaa ihmettelin jo maanantaina, kun luulin että Naistenpäivä on silloin. Nyt saan viettää juhlapäivää kahdesti. Maanantaina oli kyllä parempi sää, kaunis ja aurinkoinen, oikein keväinen. Nyt on lumipyryä ja talvista. Töppöset jalassa istun ja kirjoitan. Maanantaina jalassa oli pinkit lenkkarit. Ostin sellaiset. Ovat kuin vaahtokarkki, vähän lapselliset oikeastaan, mutta olen niihin kovin ihastunut, ja odotan jo kevättä että voin ne jalassa mennä myös ulos. Nyt käytän sisäkenkinä.

Tämä kevättalvi on niin innostavaa aikaa! Minulla on ainakin aina vaarana keväällä innostua liikaa, sitten väsähdän ja nuupahdan. Olisi tavallaan hyvä jos ei altistuisi kaikelle kiinnostavalle. Tänä aamuna innostuin kasvihommista. Tyypillinen kevätinnostuksen kohde. Instagrammissa törmäsin kikkaan, missä kasveja voi lisätä törkkäämällä niitä perunanpalasiin.

Ostin Naistenpäiväksi vaaleanpunaisen hortensian. Instagrammin filminpätkässä hortensiasta leikkattiin lehtiä, jotka sitten tökättiin perunanpalaan tehtyyn viiltoon, ja perunanpala istutettiin multaan. Muutaman viikon päästä hortensianlehti on tehnyt varteensa juuria. Eli yhdestä lehdestä saa aina yhden uuden hortensian.

Irroitin hortensiasta kymmenen lehteä, ja nyt minulla on kymmenen hortensiaa tulossa. Toivottavasti onnistuu. Todennäköisesti ei. Yleensä minun innostusjutut eivät onnistu…

Näin myös filmin, missä lisättiin ruusuja, yrttejä, puurunkoisia kasveja eri tavoin. Meinaan kokeilla ainakin pelargoniaa ja suosikkiyrttejäni.

Maailma on kyllä vinkkejä pullollaan. Yhdessä filmissä siemeniä istutettiin mansikoihin, joka tiputettiin läpinäkyvän muovihanskan sormiin. Muovihanska toimi ikään kuin kasvihuoneena, ja pian sormeen oli ilmestynyt kasvinalku. Ihmeellistä! Ja miten näppärin, pienin kotikonstein nämä idearikkaat kotipuutarhurit toimivatkaan. Ei tarvitse ostaa kalliita taimia, kasveja voi lisätä jo olemassa olevista.

Toinen innostuksen aihe on kangasvärjäys. Ensi viikonloppuna päästään vihdoin itse painohommiin. Tähän asti aika on mennyt kuvion suunnittelussa. Minulla se oli kyllä jo kurssille mentäessä tiedossa. Käytän painomallina monogrammia nimikirjaimistamme.

Eilen kävin ostamassa tummanvihreän pöytäliinakankaan, mihin kuvion painan. Täytyy käydä ostamassa vielä lisää kangasta niin että saan myös servietit. Nälkä kasvaa syödessä tässäkin hommassa. Nyt mietin, miten kiva olisi omistaa aamutakit omalla monogrammilla, nenäliinat, tyynyliinat jne.

Voi Minna, taas meinaa mopo karata!

Advertisement
Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Hyvää Naistenpäivää, osa 2

  1. N sanoo:

    Mutta eikös ole ihanaa, että keväällä saa innostua kaikesta kasveihin liittyvästä! Se on itselleni keski-ikäisen sallittu addiktio ja elinehto.
    Kankaanpainantaa kokeilisin mielelläni, jos vain osaisin suunnitella ne painettavat kuviot. Ihan mahtavaa, miten monenmoisia kursseja onkaan tarjolla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s