blogipostaus

Ihmeitä, onko niitä?

Raamatussa tapahtuu ihmeitä. Jeesuksen ensimmäinen ihmeteko oli veden muuttaminen viiniksi häissä. Hieno homma. Kukapa ei sellaista ihmettä haluaisi tapahtuvan illan viimeisinä tunteina. Tiedä sitten, oliko sitten niin ”tarpeellinen” ihmeteko. Ehkä se oli Jeesukseltakin sellainen nuoruuden teko, koska myöhemmin keskittyi parantamaan sairaita ja yhden herätti jopa kuolleista.

Muutenkin ennen tapahtui ihmeitä enemmän. Ihmiset puhuivat kielillä ja näkivät ennusnäkyjä. Nykyään on niin tylsää, kun mitään mainittavaa ei tapahdu. Edes ufoista ei enää puhuta. Joku mystinen lentävä pallo oli joku aika sitten Amerikan yllä, mutta sekin taisi olla vain kiinalaisten juttuja. Yhtä ihmettä kaikki tietenkin odottaa: että Putin ja Venäjä sanoisivat ”sori, meidän vika, me mennään pois” mutta sitä ihmettä saatetaan vielä joutua odottamaan.

Mutta minäpä tein ”ihmeen”. Ainakin ehkä erään tuntemattoman pikkutytön mielestä. Vieläpä kirkossa.

Eräänä arkipäivänä kirkossa oli pikkutyttö ilmeisesti äitinsä kanssa. Kirkon holvikatossa kaikui tasaiseen tahtiin ”hik-hik-hik”. Vaivahan on mitä kiusallisin. Satuin siinä juuri kulkemaan keskikäytävää tytön ohi jotakin asiaa toimittaakseni, ja sanoin että ”hei, minulla on toimiva konsti tuohon hikkaan. Katsopa minua oikein kunnolla silmiin ja sano voimakkaasti YKSI”. Tyttö katsoi minua silmät pyöreinä ja teki mitä pyysin. Ja kas, hikka hävisi.

Oli varmaan mieleenpainuva tapahtuma tytölle. Ihmeparantuminen hikasta kirkossa.

En viitsi kokeilla, onnistuisinko tekemään vedestä viiniä.

Advertisement
Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Ihmeitä, onko niitä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s