blogipostaus

Vaalit on ohi, elämä voi jatkua

Nyt on sitten vaalit pidetty. Meidän perheessä kaikki äänestivät, jokainen eri puoluetta, että sillä tavalla äänet jakautuivat tasaisesti ympäriinsä. Minun ehdokkaani ei mennyt läpi – niin kuin yleensäkään. Loppuun asti toivoin että äänet olisivat jakautuneet kolmen suurimman puolueen kesken tismalleen tasan. En olisi halunnut yksiselitteistä vaalivoittoja kenellekään. Siinäpä olisivat sitten sovitelleet näkemyksiään yhteen riitaisan kampanjan jälkeen.

Vaikeata oman ehdokkaan löytäminen kyllä oli! Piti miettiä asioita niin monelta kannalta. Onko sukupuolella väliä? Entä iällä? Voinko joustaa, jos en kaikesta ole ehdokkaan kanssa samaa mieltä? Mitkä asiat ovat sellaisia, joista en jousta? Etsinkö itseni kaltaisen, sellaisen joka ajaa minun etujani vai sellaisen, jonka katsantokanta on laajempi? Taktikoinko? Olenko lojaali, loikinko vai peräti nukun?

Aika monta vaalikeskustelua katsoin. Harmittaa että ne olivat sellaisia omien mantrojen hokemista. Jokaisella oli omat vakiolauseensa, mitä toistettiin ja jankutettiin. Mitään keskustelua ei ollut, ei aitoa läsnäoloa. Osalla tuntui jääneen päälle korona-aikojen tiedotustilaisuustyyli. Tuntui kuin seuraisi uutta tiedotustilaisuutta, missä naama peruslukemilla luetellaan asioita määrätietoisesti ja vakuuttavasti. Mutta vaalikeskustelu ei ole tiedotustilaisuus. Joku oli selvästi saanut neuvon hymyillä, ja yhtäkkiä kesken puheen naamalle pongahti hymy, kun puhuja muisti annetun neuvon.

No on kumminkin huojentunut olo että vaalit on ohi, kansalaiset saavat hetken hengähtää ennen kuin ensi vuonna sitten presidenttiä valitsemaan. Se se vasta mielenkiintoista on! Ketkähän asettuvat ehdolle?

Kevät on minulle rasittavaa aikaa. En osaa edes iloita kauniista säästä. Näen vain pientareelle unohdetut koirankakkapussit ja pölyn sälekaihtimissa. Omaan peilikuvaan talven aikana ilmaantuneet uudet rypyt. Tekemättömien asioiden lista tuntuu liian pitkältä. Pitäisi tarkistaa veroehdotus, vaihtaa kesärenkaat, katsastaa auto, pestä ikkunat, laittaa mökki kesäkuntoon, laihduttaa, siivota kaapeista turhat pois, putsata parveke, syödä pakastin tyhjäksi viime kesän marjoista, vaikka mitä.

Minulle sopii kevättä paremmin kaamos. Silloin olen positiivinen ja iloinen, erotun pimeästä kuin heijastin. Nytkin erotun, mutta toisella tapaa: olen kuin Haisulin ja Mörön yhdistelmä muuten niin onnellisessa Muumilaaksossa. Tiedän että tämä ankea olo menee ohi, kunhan elimistöni sopeutuu valoon, mutta tässä kohtaa on aina vähän tökkii.

Varasin ajan kampaamosta illaksi. Ehkä se auttaa.

Tsemppiä kaikille muillekin kevätapeudesta kärsiville! Kyllä se siitä.

Advertisement
Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Vaalit on ohi, elämä voi jatkua

  1. N sanoo:

    Äänestän aina, mutta en jaksa poliittista riitelyä yhtään. Aikuiset ihmiset taantuneina kuin hiekkalaatikkoikään. Ehdokkaan löytäminen ei ole helppoa, ja kuitenkin nämä ihmiset tekevät päätöksiä ja säätävät meitä kaikkia koskevat lait. Se siinä pelottaakin.
    Olin aiemmin kevätihminen, mutta nykyisin hämäränhyssy kiehtoo enemmän. Pehmeä valo on vain kaikin puolin lempeämpää ja armollisempaa. Silti kevään tulo on joka vuosi kuin ihme. Puiden, kukkien ym. hiljainen tieto siitä, että on aika herätä ja kukoistaa, vetää sanattomaksi luonnon voiman edessä. Sitä toivon uudelle eduskunnallekin: nöyrää ja palvelevaa asennetta maamme tärkeiden asioiden hoitamisessa. Kampanjoinnin minäminä -työ on nyt ohi, ja äänikuningattarien ja -kuninkaiden aika laskeutua me-vaiheeseen kansakunnan palvelijoiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s