blogipostaus

Minäkin haluan tehdä jarkkosuot

Saimme eilen kuulla uutisista että Jarkko Suo lopettaa Lauri Tähkänä olemisen. Virkistävä ajatus! Ja varsinkin näin keväällä ymmärrettävä ja samaistuttava tunne. Vanha minä tympii, tekee mieli vaihtaa uuteen. Voi kunpa sama olisi mahdollista meillä taviksilla! Voisi lopettaa omana vanhana minänä olemisen ja aloittaa alusta jonakin ihan muuna. Hylätä vanhat ajatukset, käyttäytymistavat, tavat ja tottumukset, jatkaa elämää uudella minällä. Tehdä sellainen oman minän kevätsiivous. Enää eivät riitä pelkät uudet vaatteet, nyt voidaan uudistaa koko minä!

Periaatteessa tietenkin ihan mahdollista. Voihan sitä vaihtaa nimensä. Juuri luin lehdestä (HS Kuukausiliite) kivan henkilöhaastattelun taiteilija Iiu Susirajasta. Hänkään ei ole oikeasti Iiu Susiraja, vaan joku ihan muunniminen alkujaan. Miina Äkkijyrkkä on oikeasti Loiva. Itsekin olen haaveillut (ja siitä aiemmin kirjoittanut) että haluaisin olla Ilona Pääsky. Enkä ole varma haluanko enää olla mrsmiddleage. Olisin mieluummin Riippumaton nainen.

Tapahtuu sitä paremmissakin piireissä. Tuttu pappi oli vaihtanut nimensä Marista Mimmiksi. Kun kuulin hänen ensi kertaa esittelevän itsensä uudella nimellään luulin kuulleeni väärin.

Onkohan tämä joku uusi trendi? Ihmiset identifioivat itsensä uudelleen. Vähän aikaa sitten sama tehtiin sukupuoli- ja seksuaali-identiteetille. Ihmiset ryntäsivät joukolla kaapeistaan ulos melskaten olevansa nyt mitä-sitten-olivatkaan, joku kirjainyhdistelmä, ja että se on erittäin ok. So last season! Kuka nyt enää jaksaa olla kiinnostunut sellaisesta! Nyt tullaan ulos uudella minällä kokonaisvaltaisesti. En jaksa enää olla Minna, eihän se ole minun itseni valitsema nimi itselleni, vaan vanhempieni idea minusta. Haluan kuoriutua pois tästä ”taakasta”, nyt haluan olla se mikä koen olevani. Olen siis Ilona. Näinkö nyt sitten ajatellaan?

Harvoin nykyisin naurattaa aamun lehteä lukiessa, mutta nyt sekin ihme on tapahtunut! Kulttuurisivuilla sanottiin että uutta muotia on jättää housut/hame kokonaan pois ja pukeutua pelkkiin sukkahousuihin, joiden päälle puetaan alushousut. Tai sitten jätetään sukkahousutkin pois ja laitetaan pelkät alushousut.

Nyt olen tipahtanut täysin trendien aallonharjalta. Minä kun nimeen omaan olen jättänyt monessa tapauksessa pois alushousut. Miksi esimerkiksi leggingsien kanssa pitäisi olla alushousutkin? Ihan turhaa. Toisaalta katselin juuri vastikään erään kotimaisen valmistajan sivuilta sellaisia leveitä lahkeellisia alushousuja, jotka puetaan hameen/mekon alle. Toimivat ikään kuin alushousuina ja alushameena yhtä aikaa. Hieno innovaatio! Olisin tilannut heti sellaiset, mutta ei ollut omaa kokoa enää saatavilla. Sellaisissa alushamehousuissa voisin kyllä hyvin kuvitella kulkevani ilman päällyshousuja tai hametta ja siten olisin heti uuden housuttomuus -trendin aallonharjalla. New me. Ilona alushoususillaan.

Voi kyllä olla että jos sellaisena lähtisin ovesta ulos, perhe ajattelisi minun menettäneen viimeisetkin älynystyräni ja dementoituneen, unohtaneen pukea kaikki vaatteet päälle.

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Minäkin haluan tehdä jarkkosuot

  1. Whaaat?? Eikä hemskatti, niinkös nyt pukudutaan? Pakko olla joku aprillijuttu! Mutta mamelukit on kyllä vanha keksintö ja magee edelleen. Siis ne pitkälahkeiset hianot alkkarit. Pellavaa ja pitsiä enemmän kuin kuninkaallisen hääpuvussa.

    Mää oon tippunu jo aikapäiviä sitten nykyajasta. Oikeestaan julistin tänään optikollakin, että oon syntyny väärään aikaan, kun he tiedusteli miksi haluan lasiset linssit. (Inhoon nykyajassa erityisesti muovia!) Saati että olis yhtään kartalla sukupuolista ja identiteeteistä. Tai mistään.

    Näitä sun juttuja on ihana lukea! Älä nyt ainakaan kokonaan lakkaa olemasta, pliis.

    • Kiitos! Lämmitti mieltä 🤗. Oli kyllä mukava lukea se muotiartikkeli sanomalehdestä kun sai kerrankin ihan ääneen nauraa. Totta se on, oli ihan kuvat ja kaikki. En kyllä meinaa kokeilla. Sen sijaan lahjehousut tänään tilasin! Niiden saapumista nyt odottelen.

Jätä kommentti