blogipostaus

Vaikuttajahahmot

Sosiaalisen median vaikuttaja on nykyisin varsin monen titteli. Kun katsoo televisiota, tuntuu että suurin osa osallistujista – joita ei itse tunne – on sosiaalisen median vaikuttajia. Titteli tarkoittaa että ko henkilö ottaa vastaan rahaa mainostaakseen tuotteita omilla sosiaalisen median sivuilla.

Eli esimerkiksi joku remppariitta (en tiedä, onko sellaista nimimerkkiä) remontoi ja kunnostaa, saa yhteistyökumppaneiltaan ”ilmaisia” tarvikkeita ja rahaa, ja käyttää & näyttää näitä tuotteita remppasivuillaan. Sosiaalisen median vaikuttajat tekevät itsestään ja elämästään median. Raskasta hommaa henkisesti. Täytyy yrittää olla remppariitta 24h vaikka ei yhtään aina huvittaisi. Toista on olla vaikka kirjastonhoitaja/sairaanhoitaja/siivooja. Silloin voi mennä töistä kotiin ja olla kotisohvalla oma itsensä, ei tarvitse olla alati työminänä.

Selvennyksenä täytyy kertoa että en ole itse tuota roolia ottanut. Käytän ilmaista alustaa, joka tarkoittaa sitä että minun ei tarvitse maksaa siitä että kirjoitan blogia, mutta en myöskään saa mainostuloja. Eli jos sivuilla näkyy mainoksia, rahat niistä menevät sille firmalle, jonka alustaa käytän blogin kirjoittamiseen. Itse en ko mainoksia edes näe. Toivottavasti täällä ei mainosteta jotakin ällöä. Mutta minulla ei siis ole niiden kanssa mitään tekemistä.

Välillä se että en tiedä, mitä juttujen välillä mainostetaan, on häirinnyt ja olen miettinyt, pitäisikö vaihtaa maksulliseen versioon? Silloin voisin itse päättää, onko mainoksia vai ei. Ottaa niistä rahat tai jättää mainokset kokonaan pois.

En myöskään itse seuraa sosiaalisen median vaikuttajien tilejä. En katso tarpeelliseksi ostaa samanlaisia kiinalaisvalmisteisia lipokkaita kuin mitä Hanna Sumari (mukamas) käyttää tai ostaa farkkuja joita Anne Kukkohovilla (mukamas) on tai osta kynttilänjalkaa, joka (mukamas) on myös Sara Siepin sivupöydällä jne.

Mutta en minä mikään vaikutuksista vapaa ihminen ole! En suinkaan, pois se minusta! Kun olen tutkiskellut omaa ostokäyttäytymistäni, olen tullut siihen tulokseen että oman elämäni suurin vaikuttaja on kampaaja! Kampaajalta saa älyttömän hyviä vinkkejä. Olenkin taas tänään menossa kampaajalle. Mitähän hän minulle nyt kertoo? Tajuaakohan hän olevansa vaikuttajahahmo? Täytyypä kertoa se hänelle!

Myös toiset ihan tavalliset ihmiset ovat vaikuttajia. Olen alkanut käyttää villasilkkisukkahousuja, kun eräs Terhi Johanna (jota oikeasti en edes henk.koht tunne, mutta jota Instagrammissa seuraan) kertoi että sellaiset on hyvät. Kiitos vinkistä Terhi! Kertokaa ihmeessä hyvistä tuotteista ihmiset! Siitä on apua ja hyötyä.

Minäkin kerron nyt. Ihan ilmaiseksi ja omaa hyötyä tavoittelematta. Suomalaisen valmistajan, Cattecon, palasaippuat ovat älyttömän hyviä. Suosittelen esim. heidän shampoopaloja. Olen käyttänyt jo useamman vuoden. Tilaan aina ison satsin kerralla.

Näin sitä ollaan vaikuttajia. Oman elämämme ja vähän toistenkin.

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Vaikuttajahahmot

  1. N sanoo:

    On mukavaa, ettei täällä ole mainoksia; ainoastaan punnittua puhetta. Sen vuoksi tätä blogia seuraankin. Kiitos!

Jätä kommentti