blogipostaus

Niitä näitä kaalin päitä

Ajatelkaapa miten jännä juttu. Englanniksi nykyhetki on lahja. Present = nykyhetki, lahja. Kunhan vain muistamme avata sen lahjan! Olla kiitollisia siitä että tähän aamuun heräämme, että meillä on läheisemme ja kaikki on hyvin.

Tammikuu alkaa olla loppusuoralla. Jostakin syystä tammikuu tuntuu kaikista kuukausista pisimmältä. Se vain jatkuu ja jatkuu. Ehdotankin että kuukausi jaetaan kahtia. Alkupuoli voisi olla nimeltään kaamoskuu. Ja kun 17.1. (olikohan se juuri tuo päivä?) kaamos loppuu Lapissa, kuu vaihtuisi uusikuuksi, jota voitaisiin viettää ne muutamat viikot ennen helmikuuta. Mihinkä tammikuun nimi viittaa? Ehkä siitä on kuitenkin vaikea luopua. Ja onhan tammi ihana puu. Olkoon sitten noin niin kuin on.

Mukava olisi jos moni muukin asia saisi olla niin kuin on, eikä tulevaisuudessa pyrittäisi menneisyyteen.

Luin eilen iltapäivälehdestä että Putin on vihjaillut, kuinka Venäjän tulisi saada takaisin entisen impeurinsa aikainen omaisuus muista maista. Tuli puistatuksia. Olen monta kertaa miettinyt sitä, kuinka koko Helsingin keskusta on rakennettu venäläisin varoin. Tsaari halusi Suomen pääkaupunkiaseman pois Turusta lähemmäksi Pietaria ja aloitutti Helsingin rakennustyöt.

Tsaari osoitti jopa erikoisen suurta kiinnostusta yksityiskohtiin. Hän mm. määräsi että Helsingin Tuomiokirkkoon (silloin Nikolainkirkko) ei tehdä arkkitehti Engelin suunnittelemaa suurta kultaista ristiä alttarille. Tsaari halusi perinteisen alttaritaulun. Eikä ensimmäinen alttaritaulu joka maalattiin kelvannut hänelle. Se oli liian lälly, kuvassa Jeesus siunasi lapsia. Niinpä alttaritaulu maalattiin uudelleen ja kuva-aiheeksi valikoitui dramaattinen aihe, siinä kuollutta Jeesusta kannetaan ristiltä pois. ”Pieleen mennyt” teos lapsia siunaavasta Jeesuksesta laitettiin esille Vanhaan kirkkoon.

Että mitä jos Putin nyt sitten haluaa hakea ”omansa” pois. Tuomiokirkon ja Senaatintorin ympäristön siirto rajan yli olisi kyllä varsin mittava operaatio vai riittäisikö sitten pelkkä alttaritaulun luovutus? Iso aukko tulisi keskelle Helsinkiä. Mitähän tilalle rakennettaisiin? Ehkä kauppakeskus Mall of Empire.

Naurattaisi jos ei kauhistuttaisi.

Normaali

Jätä kommentti