blogipostaus

Mummomaha

Säiden muututtua yhtäkkiä varsin kesäisiksi, miltei helteisiksi, kaivoin kaapista esiin kesäisin töissä käyttämäni mekot. Kas, ne olivat kutistuneet. Samoin oli käynyt edelliskesänä ostamilleni kangashousuille. Ne tulivat kyllä kalliiksi. En ehtinyt pitää kuin muutaman kerran, hinta per käyttökerta nousi varsin merkittäväksi. Kyllä harmitti!

Itse asiassa kokovartalopeili paljasti että talven aikana minulle oli ilmestynyt ihan oikea mummomaha. Pukeuduin ”halattiin” ja menin töihin. Pukuhuoneessa kohtasin ikätoverin, vuotta nuoremman kollegan. Hänelle tunnustin ikäkriisini. En ole paljon joutunut pohtimaan ulkonäköasioita. Olen ollut tyytyväinen peilikuvaan, paitsi 15-vuotiaana. Silloin oli ruma. Rippikuva on aivan järkyttävää katsottavaa edelleen. Pullonpohjalasit, roikkuva tukka, huono ryhti. Naiseus ei ollut vielä minussa puhjennut, olin ruma ankanpoikanen.

Nyt minusta tuntuu samalta kuin 15-vuotiaalta. Yhtä rumalta siis. Toisaalta 15-vuotiaana on se etu että elämä on edessä, kaikki on mahdollista. Nyt ei ole. Joten sikäli tilanne ei ole yhdenvertainen.

Sitä toivoisi vanhentuvan kauniisti, tulevan seelasellaksi, eteerisen lumovoimaiseksi. Ei se vaan niin mene, sitä rupsahtaa miten rupsahtaa. Profiili muuttuu. Pää nököttää etukenossa, niskaan tulee paakku, kaula kuin karjalanpiirakan reuna, takapuoli on litteä kuin Pohjanmaa ja nyt tämä mummomaha. Maha näyttää raa’alta pullataikinalta. Olo on päinvastainen. Tuntuu kuin olisin mökin kaappiin kymmeneksi vuodeksi unohtunut kanelikorppu. Sellainen haalea beige, josta ne vähäisetkin värit ovat haalistuneet ja joka maistuu pölyltä.

Mietin, olisinko välttynyt mummomahalta jos olisin aloittanut estrogeenikorvaushoidon? Olisiko estrogeenipuusti pitänyt vatsan pois vai olisiko se joka tapauksessa ilmestynyt?

Heitin pieneksi jääneet vaatteet pois. Laitoin kierrätykseen. Turha niitä on kaapissa pitää, koko numero 38 on ikuisesti kohdaltani ohi, niin on myös 40, hyvä kun 42 riittää, ei aina sekään. XL on hyvä.

Hyvä on sitten! Olkoon niin! Menin Tamsilkin verkkokauppaan ja tilasin mummokalsareita. Sellaisia jotka varmasti yltävät vyötärölle asti, eivätkä tipu. On kiusallista kiskoa ylös mekon alla alaspäin vajuavia kalsareita. Ei ne littanassa pyllyssä pysy! Mietin, kehtaako näitä mummokalsareita laittaa edes mökillä narulle kuivumaan? Ne ovat niin jättiläisiä.

Onneksi tällä viikolla on Minnan päivät! Kohtalontoveri, vuotta nuorempi kaima tulee kylään. Mennään mökille. Voi taas kauhistella tätä kaikkea mitä meille tapahtuu. Tai mitä meissä tapahtuu. Vertaistuki tulee tarpeeseen.

Onneksi some osaa auttaa. Jumppavinkkejä menopause bellylle piisaa. Olen ottanut käyttöön tiibetiläisen munkin liikesarjan. Jalkaa potkaistaan ylös eteen niin korkealle kuin yltää ja samalla kädet heilautetaan ylös taakse. En tiedä tepsiikö, munkki ei ole ikäiseni nainen, mutta hoikka vyötärö hänellä on.

Normaali

2 kommenttia artikkeliin ”Mummomaha

  1. Voi miten kirjavasti kuvailet kirjaimin. Tätä oli ilo lukea 😊 vaikka olo ehkä niin väittää, hailakan harmaa kuin kuiva kanelikorppu et voi olla sisältäpäin. 😊
    Ihanaa alkukesää!

Jätä kommentti