blogipostaus, Uncategorized

Ennen turkki, nyt lippis

80-90 -luvuilla Stockmannilla sai hyvää palvelua, kun päälle laittoi turkin. En tiedä tämän hetken palvelusta, saako sitä, onko edes myyjiä, ehkä vain kassatoimihenkilöitä. Mutta yhdessä paikassa on jono: alakerrassa on Luis Vuittonin myymälä. Sen sisäänkäynnin edustalla on messinkitolpilla reunustetttu ja punaisella matolla vuorattu jonotuskäytävä. Siinä on pitkä jono aasialaisia turisteja.

Mitä ihmettä? Miksi he haluavat ostaa Luis Vuittonin laukkuja Suomesta? Saahan niitä ostettua verkkokaupasta suoraan kotiin ja myymälöitä lienee Japanissakin. Mikä juttu tämä on?

Kävelin Kluuvikatua kohti Esplanadia. Kas, kukas se sieltä luikahti hotelli Kämpin sivuovesta ulos. Itse Cheek, Jare Tiihonen. Autonsa hän oli pysäköinyt Kluuvikadulle ihan oven eteen. Ei varsinaisesti parkkipaikka, mutta ilmeisesti erityisihmisillä on erityissäännöt, ainakaan sakkolappua ei ollut tuulilasinpyyhkimissä. Ei tarvitse olla niin kuin turkki Stockalla kasarilla.

Mutta mikä auto Cheekillä olikaan! Oli ihan pakko googlata, sen verran erikoisen näköinen kapistus oli. Itse asiassa tuskin olisin huomannut koko Cheekiä, mutta erikoinen auto pisti silmään. Kaikkitietävän netin mukaan auto on puoli miljoonaa euroa maksava Aston Martin Vanquish. Todella kaunis auto. En ihmettele että hyvän esteettisen silmän omaava Cheek on tähän autoon päätynyt.

Mutta jäin miettimään, miksi julkkikset päätyvät hankkimaan huomiota herättäviä autoja? Jos alla olisi Suomen suosituin auto Toyota Corolla, saisi takuulla ajella ihan huomiota herättämättä. Ei tarvitsisi käyttää edes aurinkolaseja synkän harmaana helmikuun lopun päivänä, kuten Cheekillä oli. Siinä on tietty ristiriita. En halua että minua huomataan, mutta käyttäydyn niin että minut takuulla huomataan. Toisaalta ehkä Toyota Corollaan olisi tullut sakkolappu, jos se olisi ollut pysäköitynä Kämpin oven eteen.

Otin lomamatkalle mukaan naulakon ylähyllyltä löytämäni mustan lippiksen, jonka etumuksessa luki isolla ”Film Crew Member”. Lippis oli peräisin miehen työmatkalta mainosfilmikuvauksista. Valitsin sen, koska matkustimme aurinkoon, en pidä siitä että aurinko paistaa silmään, joten lippis on hyvä. Ajattelin myös että juuri kyseinen lippis on hyvä valinta, koska ei ole väliä jos se vaikka varastetaan tai katoaa. Siitä tulikin suosikkilippikseni! Vaikutus oli samaa tasoa kuin turkilla Stockmannilla. Kahvilan tarjoilijat pokkuroivat ja ei tarvinnut annoksia kauaa odotella. Sain selvästi erikoiskohtelua.

Tästedes valitsen aina matkalle Film Crew Member -lippiksen. Ehkä joku päivä kokeilen sen vaikutusta Kämpin baarissa tai Stockmannilla. Haluttua vaikutusta lisää aurinkolasit ei-aurinkoisena päivänä.

Normaali

Jätä kommentti