blogipostaus

Kuollaan sukupuuttoon, kyytöt

Mediassa on ollut jälleen huolta suomalaisten syntyvyydestä, kuinka se saataisiin nousuun. Meitä ei huvita lisääntyä, eikä ihme. Nykyinen elämäntapa, jossa pariskunnalla ei välttämättä ole ympärillään tukiverkostoa auttamassa ja tukemassa, työ ei elätä, tai on niin vaativaa että aikaa ei jää perheelle, ei välttämättä innosta perheen perustamiseen. Isoimmat perhekoot ovat varakkaimmilla, joilla on varaa ostaa palveluja tai kaikkein köyhimmillä, jotka elävät kädestä suuhun lapsilisien ja tukien varassa. Keskiluokka lakkaa synnyttämästä. Tätä menoa meitä on hetken päästä enää miljoona ja siitä se vain vähenee.

Mutta ei huolta.

40 000 – 10 000 eaa Euroopassa eli Cro-Magnonin ihminen. Heidän aivonsa olivat tilavuudeltaan isommat kuin meidän. Cro-Magnonin ihmiset tekivät taidetta ja hautasivat vainajansa. Eivätkä vaihtaneet asuinpaikkaa huvikseen, vain jos oli syytä lähteä. Näin tietää wikipedia meille kertoa. Kuulostavat rauhaa rakastavilta, leppoisilta ihmisiltä. Tunnen itseni Cro-Magnonin ihmiseksi.

Meille tulee käymään kuten Cro-Magnonilaisille, jotka sulautuivat idästä päin tulleisiin muihin rotuihin. Me olemme kyyttöjä, vaalea pohjoinen kansa, katoava geeniperimä ja ihmisrotu. Turha siinä on vastaan pullikoida. Näin se vain on. Eikä siinä ole mitään pahaa, eikä rasistista. Kehitys menee eteen päin, sitä ei voi pysäyttää. Satojen/ tuhansien vuosien päästä suomalaiset näyttävät ihan erilaisilta. Mutta ovat he silti suomalaisia (jos nyt Suomikaan enää on).

On harhaluulo että ajankulun ja muutoksen voisi pysäyttää johonkin. Aina ihmiset ovat liikkuneet, rajat vaihtaneet paikkaa, dynastiat kadonneet, kukoistavat kaupungit tuhoutuneet (Yle Areenassa on mielenkiintoinen radiosarja Kadonneista kaupungeista, kannattaa kuunnella). Tilalle on tullut toisia kukoistavia kulttuureita, maita ja kaupunkeja.

Rooman imperiumi hävisi. Kukoistuksen päivinään sen rajat ylsivät koko Välimeren alueelle ja aina Englantiin asti, uskomaton suoritus. Tai entäpä inkakulttuuri. Sen alueella asui 6 – 14 miljoonaa ihmistä. Sekin tuhoutui idästä päin tulevien takia. Espanjalaiset saapuivat inkojen maille 1533, toivat tullessaan vieraat taudit ja siihen loppui se kulttuuri.

Jos meistä joku jälki tuleville sukupolville jää, he saattavat ihmetellä minun, esiäitinsä, olemusta. Miten kyyttömäinen hän on ollutkaan. Ei yhtään sellainen kuin ihmiset nykyään. Ihan hassu oikeastaan.

Normaali

Jätä kommentti